Υποχώρηση κερδών κατά 14% για τη Philips

Η Phlips NV ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 14% στη διάρκεια του α΄ τριμήνου ως αποτέλεσμα της υποχώρησης της ισοτιμίας των νομισμάτων και των ασθενών αποτελεσμάτων από τις δραστηριότητες υγειονομικής φροντίδας, ενώ αναμένει ότι συνολικά το 2014 θα είναι ένα δύσκολο έτος.

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου που έληξε στις 31 Μαρτίου διαμορφώθηκαν στα 138 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 161 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν 5% στα 5,02 δισ. ευρώ από τα 5,26 δισ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2013. Εάν αφαιρεθούν οι νομισματικές επιδράσεις, οι πωλήσεις έμειναν αμετάβλητες σε ετήσια βάση, με μια μικρή ανάπτυξη των ηλεκτρονικών καταναλωτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, αμετάβλητες πωλήσεις στις δραστηριότητες λαμπτήρων και μείωση των πωλήσεων στις δραστηριότητες υγειονομικής φροντίδας.

«Τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου αποτυπώνουν μια δύσκολη έναρξη για το έτος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Frans van Houten, υπογραμμίζοντας την επίδραση των συναλλαγματικών απωλειών, τις δυσκολίες της αγοράς στην Κίνα και στη Ρωσία και την επίδραση μιας εθελοντικής αναστολής στις εγκαταστάσεις υγειονομικής φροντίδας του ολλανδικού ομίλου στο Κλήβελαντ.

Η Philips, της οποίας τα προϊόντα ποικίλουν από οικιακές συσκευές μέχρι scanners για νοσοκομεία και λαμπτήρες, δήλωσε ότι αναμένει το 2014 να είναι ένα δύσκολο έτος, προσθέτοντας ότι παραμένει αισιόδοξος για την επίτευξη των οικονομικών στόχων του 2016.

Η Phlips στοχεύει να μειώσει το κόστος κατά 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του επομένου έτους σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μείωσης του κόστους που ξεκίνησε στο γ΄ τρίμηνο του 2011, αμέσως μετά από όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ο van Houten. Η Phlips θέλει να αυξήσει τα περιθώρια στο 11%-12% για την περίοδο μέχρι το τέλος του 2016 με την ετήσια αύξηση των πωλήσεων να διαμορφωθεί στο 4%-6%.
 

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης υδρογόνου της Βουλγαρίας
Στις μετοχές ευρωπαϊκών εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές
Πάνω από τα $10.000 σκαρφάλωσε ο χαλκός-Άλμα 17% λόγω των φόβων για ελλείψεις
Νορβηγία: Η οριακή μείωση του πληθωρισμού εξανεμίζει τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων
Ιταλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο
Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τα δημοσιονομικά της Ευρώπης
ΗΠΑ: Ετοιμάζονται να επιβάλουν νέους δασμούς κατά της Κίνας
JP Morgan: Πώς οι εκλογικές αναμετρήσεις το 2024 θα επηρεάσουν τις χρηματιστηριακές αγορές
Η βρετανική οικονομία βγαίνει από την ύφεση-Aνάπτυξη 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Γιατί η Νιγηρία «έκοψε» τα κρυπτονομίσματα-Τι συμβαίνει με την Binance