Πτώση πωλήσεων για την Carrefour

Η Carrefour SA ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για το πρώτο τρίμηνο επιβαρύνθηκαν από την αποδυνάμωση των νομισμάτων στις αναδυόμενες αγορές και τις χαμηλότερες τιμές της βενζίνης καθώς η εταιρεία συνεχίζει την προσπάθεια να ενισχύσει τις δραστηριότητες της.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων στον κόσμο με βάση τις πωλήσεις ανακοίνωσε ότι τα έσοδα υποχώρησαν 3,7% στα 19,8 δισ. ευρώ ($27,4 δισ.) το πρώτο τρίμηνο από ένα χρόνο νωρίτερα.

Η ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στη Λατινική Αμερική αντισταθμίστηκε από συναλλαγματικές ζημιές 26% κυρίως λόγω του αδύναμου βραζιλιάνικου ρεάλ και αργεντίνικου πέσο.

Χωρίς να περιλαμβάνεται ο αντίκτυπος από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,7% το τρίμηνο, το ισχυρότερο μέγεθος σε διάστημα δύο ετών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

 "Αυτό είναι το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο με οργανική ανάπτυξη", δήλωσε ο chief financial officer της εταιρείας, Jean-Pierre Sivignon μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι πωλήσεις στη Γαλλία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% των συνολικών εσόδων της εταιρείας, σημείωσαν οργανική αύξηση 1,4% στο τρίμηνο καθώς οι πωλήσεις σε όλα τα είδη καταστημάτων ενισχύθηκαν.

Οι πωλήσεις στην Ασία ήταν ισχυρές, ωστόσο στην Ιταλία συρρικνώθηκαν και πάλι.

Ο Sivignon σημείωσε ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη προ τόκων και φόρων στα 3,38 δισ. ευρώ είναι "λογικές".

Μετά από δύο χρόνια στα ηνία της εταιρείας, η προσπάθεια του CEO, Georges Plassat να αναστρέψει την πτωτική πορεία των δραστηριοτήτων εν μέσω ευμετάβλητων τιμών και ανελαστικών δαπανών ενδεχομένως να αποδίδει καρπούς. Υπό την ηγεσία του η εταιρεία έχει εστιάσει στις χαμηλές τιμές για να ανακτήσει τη δημοτικότητα της μεταξύ των καταναλωτών αλλά και στον αυστηρό έλεγχο του κόστους.

ΠΗΓΗ: capital.gr
 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό