Peugeot: Κέρδη στο πρώτο δίμηνο του 2014 στην Ευρώπη

Η PSA Peugeot Citroen SA ήταν κερδοφόρα στην Ευρώπη στους πρώτους δύο μήνες του έτους τώρα που η αγορά αυτοκινήτου έχει σταθεροποιηθεί μετά από την εξαετή ύφεση, ανακοίνωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αλλά ο Carlos Tavares, ο οποίος αναλαμβάνει από τον Philippe Varin την 1η Απριλίου, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ακόμη πολλά να κάνει για να παραμείνει κερδοφόρα και να διορθώσει τα προβλήματα που προκάλεσαν την εμφάνιση ζημιών 2,32 δισ. ευρώ για το 2013.

«Χάνουμε πολλά κεφάλαια στην Ευρώπη, και αντί να ανησυχούμε για την πώληση περισσότερων αυτοκινήτων με ζημιά, πρέπει να διορθώσουμε τους παράγοντες που μας οδήγησαν να το κάνουμε αυτό», δήλωσε σε όμιλο δημοσιογράφων στην πρώτη ημέρα του auto show στη Γενεύη.

Εάν η αγορά παραμείνει σταθερή και τα νέα μοντέλα οδηγήσουν τους καταναλωτές στις εκθέσεις της Peugeot και της Citroen, δήλωσε, ελπίζει ότι η κερδοφορία που παρατηρήθηκε μέχρι τώρα από τις αρχές του έτους, θα διατηρηθεί.

«Δεν ανησυχώ τόσο για την κατάσταση» στην Ευρώπη, δήλωσε, αλλά επικεντρώνεται στη διαχείριση της Peugeot για το πώς θα επιστρέψει η εταιρεία ξανά σε βιώσιμο οικονομικό δρόμο. Ο Tavares ήταν το νούμερο 2 στην ανταγωνιστική Renault SA μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, όταν του ζητήθηκε να φύγει αφού εξέφρασε δημοσίως τη δυσαρέσκειά του που δεν ανέλαβε το κορυφαίο πόστο.

Τόνισε πως μια αδυναμία που έχει αντιληφθεί στην Peugeot είναι ότι τα 25 μοντέλα της εταιρείας είναι ίσως πάρα πολλά, γεγονός που κατακερματίζει την ώρα, τα λεφτά και την ενέργεια που ξοδεύουν οι dealers για να τα προωθήσουν. Ο κατάλογος θα μειωθεί για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα, δήλωσε.

«Δεν είναι αδύνατο να βγάλουμε λεφτά στην Ευρώπη», δήλωσε ο Tavares, αν και αναγνώρισε ότι η εταιρεία του δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στη Γαλλία.

Το νέο Citroen C1 και το Peugeot 108 (μοντέλα πόλης) που παρουσιάστηκαν στη Γενεύη, κατασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο στην πόλη Trnava στη Σλοβακία, το οποίο μοιράζεται η Peugeot με την Toyota Motor Corp. Η Toyota φέρνει στην αγορά το νέο της μοντέλο πόλης, το Aygo.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι