BMW: Πέραν των 2εκ. πωλήσεων το 2014

Η γερμανική BMW AG θα πετύχει το στόχο για πωλήσεις 2 εκατ. αυτοκινήτων φέτος, αρκετά νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό για το 2016, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Norbert Reithofer.

Η BMW, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών οχημάτων παγκοσμίως, βάσει πωλήσεων, πούλησε 1,96 εκατ. οχήματα το 2013, συμπεριλαμβανομένων των Mini και Rolls-Royce. Η BMW, είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος ότι θα πραγματοποιήσει τα 2 εκατ. πωλήσεις το 2016.  

Ο κ. Reithofer δήλωσε ότι αν οι επιδόσεις της εταιρείας συνεχίσουν την πορεία των τελευταίων ετών, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο εργοστάσιο στην περιοχή της Nafta (North American free trade agreement – Βορειο-Αμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών) και ότι εξετάζει μια τέτοια επιλογή.

Το Φεβρουάριο, οι πωλήσεις του ομίλου BMW αυξήθηκαν κατά 5,8% σύμφωνα με την εταιρεία. Τον Ιανουάριο, η BMW ανακοίνωσε ότι αναμένει οι πωλήσεις να αυξηθούν για τέταρτη διαδοχική χρονιά φέτος.

«Είδαμε μια οριακά ανοδική τάση στη Δυτική Ευρώπη και οφείλω να τονίσω ότι η τάση αυτή είναι οριακή» δήλωσε σήμερα ο κ.  Reithofer σημειώνοντας ότι ορισμένες αγορές στην περιφέρεια της ευρωζώνης παραμένουν αδύναμες και η ανάπτυξη έχει ως αφετηρία μια πολύ χαμηλή βάση. Μερικές μεγάλες αγορές όπως η Γαλλία, «παραμένουν ερωτηματικό» δήλωσε.

Capital.gr

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι