Περιόρισε τις ζημιές της η Adidas

Η Adidas AG ανακοίνωσε σήμερα ότι εμφάνισε κατακόρυφη συρρίκνωση των καθαρών ζημιών της πέρυσι, και αύξησε το μέρισμά της, καθώς προβλέπει υψηλότερες πωλήσεις το 2014, κυρίως λόγω των κερδών από τις αθλητικές διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία.

Η εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού εμφάνισε καθαρές ζημιές δ’  τριμήνου στα 10 εκατ. ευρώ, έναντι των ζημιών 272 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Για το 2013, η Adidas προχώρησε σε απομειώσεις 52 εκατ. ευρώ, λιγότερες σε σχέση με το 2012, όταν είχε περικόψει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στη μονάδα της Reebok.

Τα λειτουργικά κέρδη δ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 45 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές 239 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, με τις πωλήσεις να αυξάνονται στην Reebok και στην μονάδα TAylorMade της Adidas. Οι πωλήσεις με ουδέτερο νόμισμα ενισχύθηκαν στις ευρωπαϊκές αναδυόμενες αγορές, στη Βόρεια Αμερική και στη Δυτική Ευρώπη.

Οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 3,48 δισ. ευρώ στη διάρκεια του τριμήνου, υψηλότερα κατά 3,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αν και το ισχυρό ευρώ και τα χαμηλά νομίσματα στις αναδυόμενες αγορές μείωσαν τα κέρδη, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες είχαν σημαντική αρνητική επίπτωση στα αποτελέσματά μας σε ευρώ και αυτό επίσης αναμένεται να συνεχιστεί το 2014», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Herbert Hainer. Η Adidas πρότεινε ακόμη μέρισμα 1,50 ευρώ για το 2013, έναντι των 1,35 ευρώ για το 2012.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει κέρδη ανά μετοχή στα 3,97-4,45 ευρώ φέτος με τα καθαρά κέρδη στα 830-930 εκατ. ευρώ, παρά τις συναλλαγματικές επιδράσεις.

Η Adidas επαναδιατύπωσε το στόχο για την αύξηση των πωλήσεων κατά υψηλό μονοψήφιο ποσοστό το 2014, προσαρμοσμένα για νομισματικές επιδράσεις, ενώ προβλέπει λειτουργικό περιθώριο για τον όμιλο σε ένα επίπεδο μεταξύ 8,5%-9%.

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι