Microsoft: Προτεραιότητα τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Microsoft στη Βαρκελώνη με τη συμμετοχή 1,100 εκπαιδευτικών από περίπου 100 χώρες. Μεταξύ άλλων, το Συνέδριο εστίασε την προσοχή του στη σημασία της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων της εργασίας των μαθητών, ενώ παράλληλα επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση της Microsoft για στήριξη των προσπαθειών των εκπαιδευτικών σε ότι αφορά τη διαφύλαξη των δεδομένων και μη χρήσης τους για διαφημιστικούς ή άλλους προωθητικούς σκοπούς.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, εκπαιδευτικοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι του κλάδου της εκπαίδευσης και άλλοι φορείς, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να αποκτήσουν εμπειρίες σε κορυφαίες τεχνολογίες της Microsoft οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη και να βοηθήσουν τους μαθητές τόσο στην επιτυχή διαδικασία εισδοχής τους σε κολλέγια ή Πανεπιστήμια, αλλά και μετέπειτα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Από την Κύπρο συμμετείχαν στο Συνέδριο δύο εκπαιδευτικοί ως «Expert Educators», ένα σχολείο ως «Mentor School» μέσω της διευθύντριάς του και μίας εκπαιδευτικού, καθώς επίσης και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η εκπαιδευτικός Μαρία Λοΐζου Ραουνά από την Κύπρο συμμετείχε στη νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού Learnathon. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, η ομάδα πέντε εκπαιδευτικών από Κύπρο, Αμερική, Αίγυπτο, Ουκρανία και Ρωσία δούλεψαν μαζί για να βρουν λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χιλιετίας, που είναι η ισότητα των φύλων. Οι εκπαιδευτικοί, είχαν στη διάθεση τους μόλις 24 ώρες για να δημιουργήσουν ένα σχέδιο μαθήματος και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την πρόταση διαδικτυακά με μαθητές. Αναφερόμενη στο Εκπαιδευτικό Συνέδριο, η κ. Λοΐζου είπε «ήταν για άλλη μια φορά μια μοναδική εμπειρία και ευκαιρία για γνωριμία, συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων, υλικού και εφαρμογών εκπαιδευτικής τεχνολογίας με καινοτόμους εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο».

«Αρκετές λύσεις που εφαρμόζονται στην τάξη, θέτουν ακούσια σε κίνδυνο τα πνευματικά δικαιώματα και προσωπικά δεδομένα των μαθητών», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης της Microsoft κ. Anthony Salcito. «Ο ιδιωτικός τομέας έχει την ευθύνη στο να δώσει στους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία τα εργαλεία και τους πόρους που μπορούν να τους εμπνεύσουν για πραγματική εκπαίδευση με πραγματικό αντίκτυπο, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των προσωπικών δεδομένων χωρίς αυτό να αποτελεί εμπόδιο στην εφαρμογή νέων και καινοτόμων τεχνολογιών στην τάξη. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η Microsoft έχει δεσμευτεί και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες των μαθητών θα παραμείνουν ασφαλής», πρόσθεσε.

Είναι η 10η χρονιά κατά την οποία το Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Microsoft φέρνει κοντά περισσότερους από 1,100 πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων και αξιωματούχους, Αξίζει να σημειωθεί πως οι 250 Expert Educators επιλέγηκαν μεταξύ 22,000 εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση παγκόσμια ενώ τα 75 Mentor Schools, επιλέγηκαν ανάμεσα σε 2,000 περίπου σχολεία. Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στη διεύθυνση www.pil-network.com
 

Δειτε Επισης

Project Zero: Η Lidl Κύπρου και η ΑΚΤΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους για καθαρότερες παραλίες
Τ. Αράπογλου: Ορόσημο για την Τράπεζα Κύπρου η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-Κτυπά το κουδούνι ο Αράπογλου
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης
Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Ν. Χριστοδουλίδης: Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για από κοινού εταιρεία προς συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI
DBRS: Επιβεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας της Κ.Δ. και αναθεώρηση της προοπτικής από σταθερή σε θετική
Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies