Amazon Fresh: Διαδικτυακή υπηρεσία για ψώνια

O διαδικτυακός κολοσσός Amazon ετοιμάζεται να «καταλάβει» και άλλες αμερικανικές πολιτείες, αλλά και τη Βρετανία, με τη νέα υπηρεσία Amazon Fresh, σε Σιάτλ, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν πλέον να αγοράσουν φρέσκα και κατεψυγμένα τρόφιμα με μόνο λίγα κλικ. 
 
Στην παρούσα φάση, οι Βρετανοί καταναλωτές μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας μπορούν να προμηθευτούν τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως για παράδειγμα, τσάι, δημητριακά, ζυμαρικά, μπαχαρικά, βότανα και άλλα. Η νέα υπηρεσία Amazon Fresh ωστόσο, συμπληρώνει την… ψηφιακή λίστα του σουπερμάρκετ με φρέσκα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, ψαρικά, κρεατικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, έτοιμα συσκευασμένα γεύματα, κατεψυγμένα τρόφιμα, λαχταριστά επιδόρπια ή ακόμα και αλκοολούχα ποτά.
 
Οι αναλυτές πιστεύουν ότι μια τέτοια κίνηση από πλευράς της Amazon – τουλάχιστον στις χώρες όπου διατηρεί τις γιγάντιες αποθήκες της - θα μπορούσε να «χτυπήσει» ακόμα και μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ. 
 
Διαδικτυακός «πόλεμος» τροφίμων
Στις ΗΠΑ, όπου και λειτουργεί για την ώρα η υπηρεσία Amazon Fresh, οι καταναλωτές που δίνουν την παραγγελία τους μέχρι τις 10 π.μ. μπορούν να λαμβάνουν ανά χείρας τη χαρακτηριστική πράσινη σακούλα της εταιρείας μέχρι το απόγευμα. 
 
Η αποστολή είναι δωρεάν για παραγγελίες άνω των 35 δολαρίων (25 ευρώ) και πραγματοποιείται με ειδικά διαμορφωμένα βαν για την ασφαλή μεταφορά των τροφίμων. Οι καταναλωτές παρόλα αυτά, οφείλουν να είναι μέλη της συνδρομητικής υπηρεσίας επιπλέον παροχών Amazon Prime, η οποία στοιχίζει ετησίως περί τα 300 δολάρια (216 ευρώ). 
 
«Για την ώρα η υπηρεσία Amazon Fresh έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ»,  εξηγεί ο αντιπρόεδρος της Amazon Βρετανίας, Νταγκ Γκαρ. «Η εταιρεία βασίζεται στο μοντέλο του δημιουργούμε κάτι, βάζουμε τα δυνατά μας για να το κάνουμε να λειτουργήσει και μόλις δούμε ότι το κάνουμε σωστά, τότε το επεκτείνουμε και σε άλλα σημεία του χάρτη», κατέληξε.
 
Πηγή: www.tanea.gr
 
 
 

Δειτε Επισης

Προειδοποιεί για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Γάζα η Σαουδική Αραβία
Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο