Βυθίζεται στις ζημιές ο όμιλος Air France-KLM

Διευρυμένες ζημιές ύψους 1,83 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το 2013 η Air France-KLM, καθώς στα μεγέθη του δ’ τριμήνου ενέγραψε απομείωση αναβαλλόμενων φόρων 937 εκατ. ευρώ, ωστόσο η διοίκηση της εταιρείας εμφανίστηκε αισιόδοξη για την λειτουργική κερδοφορία στο τρέχον έτος και για τη δυνατότητα μείωσης του καθαρού δανεισμού.

Τα EBITDA της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 34% στα 1,86 δισ. ευρώ, ενώ ο τζίρος παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στα 25,52 δισ. ευρώ.

Ο καθαρός δανεισμός στα τέλη του 2013 βρισκόταν στα 5,3 δισ. ευρώ, τα ρευστά διαθέσιμα στα 4,2 δισ. ευρώ, ενώ σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Alexandre de Juniac, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο καθαρός δανεισμός θα υποχωρήσει φέτος προς τα επίπεδα των 4,5 δισ. ευρώ.

Θετική εξέλιξη, τα λειτουργικά κέρδη 130 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους, έναντι λειτουργικών ζημιών 300 εκατ. ευρώ το 2012.

Ο de Juniac σχολίασε ότι το οικονομικό περιβάλλον παραμένει αβέβαιο, με αυξημένες συναλλαγματικές διακυμάνσεις και μεταβλητότητα στις τιμές των καυσίμων. Επισήμανε ότι τα κόστη των καυσίμων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δαπάνη για την εταιρεία, μετά την μισθολογική, και τόνισε ότι εφαρμόζεται ήδη πρόγραμμα περιορισμού στα κόστη, που περιλαμβάνει περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας έως το 2015. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη περικοπή 7.500 θέσεις εργασίας, από το 2011 μέχρι σήμερα (το 50% εξ αυτών στη διάρκεια του 2013).

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Wall Street: Πτώση για τον Nasdaq μετά το νέο ρεκόρ
Στο 2,7% υποχώρησε ο πληθωρισμός στον Καναδά
Bank of America: Γιατί ποντάρει σε πωλήσεις μετοχών στην Ευρώπη
«Βροχή» καταγγελιών κατά του κολοσσού fast fashion Temu
Βρετανία: Αυξήθηκαν οι μισθοί αλλά και η ανεργία το α’ τρίμηνο του 2024
Χρυσός: Σε νέα ιστορικά υψηλά λόγω επιτοκίων και γεωπολιτικών εξελίξεων
Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας
Η Ευρώπη ψάχνει απεγνωσμένα για κεφάλαια
Ebury: Το δολάριο υποχωρεί στον απόηχο των στοιχείων του πληθωρισμού
Ο χαλκός χτυπάει ιστορικό ρεκόρ: Για πρώτη φορά πάνω από τα $11.000-Στοιχήματα ότι έρχεται έλλειψη