Dijsselbloem: Θα κλείσουν οι αποτυχημένες τράπεζες

Οι τράπεζες που θα αποτύχουν άσχημα στους φετινούς πανευρωπαϊκούς ελέγχους θα πρέπει να κλείσουν, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem μιλώντας στο Reuters. 
 
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διενεργήσει αργότερα φέτος μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση των τραπεζών για να διαπιστώσει την υγεία των 130 μεγάλων τραπεζών στις 18 χώρες του ευρώ πριν αναλάβει τα εποπτικά της καθήκοντα τον ερχόμενο Νοέμβριο. 
 
«Ικανοποιήθηκα ιδιαίτερα από τα λόγια της Daniele Nouy… ότι οι τράπεζες που θα βγουν σε πολύ κακή κατάσταση θα πρέπει απλά να τις κλείσουμε», δήλωσε ο Jeroen Dijsselbloem στο Reuters.
 
Η Daniele Nouy θα αναλάβει επικεφαλής της νέας τραπεζικής αρχής εντός της ΕΚΤ. 
 
«Αυτό που ήθελε να πει είναι ότι θα το κάνουμε με τον σκληρό τρόπο. Και αυτό είναι το μήνυμα που χρειαζόμαστε όλοι μας – οι τράπεζες χρειάζονται αυτό το μήνυμα, οι χρηματοοικονομικές αγορές χρειάζονται αυτό το μήνυμα και οι πολίτες στην Ευρώπη χρειάζεται να πάρουν αυτό το μήνυμα», δήλωσε. 
 
Ο Dijsselbloem δήλωσε ότι είναι σημαντικό για την Ευρωζώνη να επιδιορθώσει γρήγορα τις τράπεζες της καθώς είναι κρίσιμες για την οικονομική ανάκαμψη, προσθέτοντας ότι οι τράπεζες έχουν ήδη αναλάβει δράση χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.
 
«Δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα της αξιολόγησης αλλά… μια λογική τράπεζα δεν θα κάτσει να περιμένει το αποτέλεσμα. Θα σκεφτεί πώς μπορεί να ασχοληθεί ενεργά με τα προβλήματα και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει καθώς μιλάμε», δήλωσε. 
 
Ο Dijsselbloem δήλωσε επίσης, ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το πώς θα γίνεται η εξυγίανση των τραπεζών και πώς θα καλύπτεται το κόστος είναι ακόμα πιο σημαντικό ενόψει των ευρωεκλογών, καθώς τα κόμματα των ευρωσκεπτικιστών κερδίζουν έδαφος.
 
«Ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα, θέλουν να δουν ότι αυτό που κάνουμε στην Ευρώπη υπηρετεί έναν καλό σκοπό. Η δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης, ώστε οι τράπεζες να στηρίζουν και πάλι την οικονομία, αντί για το αντίθετο, αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που ο κόσμος θέλει να δει», δήλωσε ο Dijsselbloem.
Πηγή: www.capital.gr
 

Δειτε Επισης

Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία
Υποχωρεί το Bitcoin με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed
Νέα αύξηση για τον πληθωρισμό στη Γερμανία-Ένα ακόμη «αγκάθι» για την ΕΚΤ
Ισπανία: Επιταχύνθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Φόρους 800 εκατ. ευρώ πλήρωσαν ευρω-τράπεζες στο Κρεμλίνο
Μετοχές: Το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς μείωση επιτοκίων, λένε οι «ταύροι» της Wall Street