Lenovo: Θα πεηρεαστεί από την εξαγορά της Motorola

Προειδοποίηση για τα κέρδη της εξέδωσε η Lenovo Group, καθώς εκτιμά πως βραχυπρόθεσμα τα αποτελέσματά της θα επηρεαστούν από την εξαγορά της Motorola Mobility από τη Google, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία εμφάνισε αύξηση 30% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου χρήσης.

«Η εξαγορά είναι καλή για τους μετόχους μας μακροπρόθεσμα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lenovo, Yang Yuanqing. «Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα θα έχει αρνητική επίδραση στα κέρδη».

Τον Ιανουάριο, η κατασκευάστρια υπολογιστών ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αγοράσει τη Motorola έναντι 2,91 δισ. δολαρίων, μια εβδομάδα έπειτα από την εξαγορά της μονάδας των server της IBM έναντι 3,2 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές, τότε, είχαν προειδοποιήσει πως οι συμφωνίες θα έπλητταν τα κέρδη και τον ισολογισμό τα επόμενα χρόνια.

Ο Y. Yuanqing ανέφερε πως όταν η Motorola ενοποιηθεί πλήρως με τις δραστηριότητες της Lenovo, οι συνδυασμένες οικονομίες κλίμακας θα επιτρέψουν στην εταιρεία να μειώσει σημαντικά το κόστος υλικών προμηθειών και άλλα έξοδα. Ενώ μάλλον θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο τρίμηνα για τη μείωση του κόστους των συνδυασμένων δραστηριοτήτων, «μπορούμε να έχουμε παράλληλα κερδοφορία», τόνισε ο ίδιος.

Η Lenovo, η οποία πέρυσι ξεπέρασε την Hewlett-Packard Co. ως η μεγαλύτερη κατασκευάστρια υπολογιστών βάσει του όγκου παραγγελιών, εμφάνισε για τους τρεις μήνες έως τις 31 Δεκεμβρίου καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 30% στα 265,3 εκατ. δολάρια από τα 204,9 εκατ. δολάρια πέρυσι, λόγω των ισχυρών πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών και κινητών συσκευών στην Κίνα.

Παράλληλα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 15% στα 10,79 δισ. δολάρια από τα 9,36 δισ. δολάρια. Σημειώνεται πως στο δεύτερο τρίμηνο, που είχε ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία είχε σημειώσει άνοδο 36% στα καθαρά κέρδη.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Wall Street: Πτώση για τον Nasdaq μετά το νέο ρεκόρ
Στο 2,7% υποχώρησε ο πληθωρισμός στον Καναδά
Bank of America: Γιατί ποντάρει σε πωλήσεις μετοχών στην Ευρώπη
«Βροχή» καταγγελιών κατά του κολοσσού fast fashion Temu
Βρετανία: Αυξήθηκαν οι μισθοί αλλά και η ανεργία το α’ τρίμηνο του 2024
Χρυσός: Σε νέα ιστορικά υψηλά λόγω επιτοκίων και γεωπολιτικών εξελίξεων
Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας
Η Ευρώπη ψάχνει απεγνωσμένα για κεφάλαια
Ebury: Το δολάριο υποχωρεί στον απόηχο των στοιχείων του πληθωρισμού
Ο χαλκός χτυπάει ιστορικό ρεκόρ: Για πρώτη φορά πάνω από τα $11.000-Στοιχήματα ότι έρχεται έλλειψη