Πώς διεκδικούμε κονδύλια από ΕΕ

Η ΙΜΗ οργανώνει το Συνέδριο Προγραμμάτων Χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Διαρθρωτικά Ταμεία για Κυπριακούς Οργανισμούς, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. 

Το συνέδριο αποτελεί οδηγό ενημέρωσης και εξειδικευμένης καθοδήγησης για τη διεκδίκηση των χρηματοδοτήσεων και ευρωπαϊκών κονδυλίων της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Το συνέδριο έρχεται να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στους προβληματισμούς κάθε οργανισμού για το πώς μπορεί να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που έχει και πιθανόν να μην γνωρίζει.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα όπως :

•    Ποια η διαφορά μεταξύ ευρωπαϊκών προγραμμάτων, διαρθρωτικών ταμείων και επενδυτικών δανείων;
•    Πού και πως εντοπίζω τα προγράμματα επιχορήγησης και χρηματοδότησης;
•    Πώς μπορώ να διακρίνω το καταλληλότερο για την επιχείρηση μου πρόγραμμα;
•    Πώς θα ετοιμάσω ένα πακέτο υποβολής πρότασης και ποια συνήθη λάθη πρέπει να αποφύγω;
•    Πως μπορώ να διευκολύνω τη διαδικασία υλοποίησης ενός ευρωπαϊκού έργου χρηματοδότησης;
•    Με ποιους τρόπους μπορώ να αποφύγω δαιδαλώδεις διαδικασίες;
•    Υπάρχουν σύμβουλοι για να με βοηθήσουν και πως θα επιλέξω τον καταλληλότερο;

Παράλληλα θα διεξαχθεί πρακτικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ενημερωθούν για  τους σωστούς τρόπους υποβολής πρότασης και διαχείρισης ενός έργου. 

Διεκδίκηση κονδυλίων 

Προγράμματα όπως τα Horizon 2020, COSME, LIFE+, Erasmus+ και Δημιουργική Ευρώπη διαθέτουν δισεκατομμύρια ευρώ στην υλοποίηση πρωτοβουλιών για τη βιομηχανική ανάπτυξη και υπεροχή, την ενέργεια, την έρευνα και την τεχνολογική καινοτομία, τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, τον οπτικοακουστικό και καλλιτεχνικό τομέα, την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τον αθλητισμό. Για την περίοδο 2014-2020, κυπριακές επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν συνεργασίες με Ευρωπαίους εταίρους και να διεκδικήσουν κονδύλια υπό τη μορφή χορηγιών για εξειδικευμένες ενέργειες αναβάθμισης και καινοτομίας, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Σημαντικά ποσά για την Κύπρο 

Καθώς τα πανευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα διαθέτουν τον προϋπολογισμό τους σε όσους φορείς τον διεκδικήσουν, η κυπριακή αγορά μπορεί να αντλήσει σημαντικά ποσά χρηματοδότησης και από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής αν καταθέσει άρτιες, καινοτόμες και καθόλα ανταγωνιστικές προτάσεις. Παράλληλα, η Κύπρος έχει έλθει σε συμφωνία για το νέο της αναπτυξιακό πρόγραμμα 2014-2020 και τη βοήθεια που θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να υλοποιήσει το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξής της. Είναι εξίσου σημαντικό οι κυπριακές επιχειρήσεις να μπορούν αποτελεσματικά να διεκδικούν αυτά τα ποσά, ούτως ώστε να επιτευχθεί η πλήρης απορρόφηση και αξιοποίησή τους στην κυπριακή αγορά.

Το συνέδριο απευθύνεται:  Ιδιοκτήτες, Διευθυντές, Οικονομικοί Διευθυντές και Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών από όλο το φάσμα της οικονομίας, Επιχειρηματίες και Ιδιώτες Επενδυτές, Συμβουλευτικούς Οίκους,  Λογιστές,  Δικηγόρους - Νομικούς Σύμβουλους, Τραπεζικούς Οργανισμούς, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου. Χορηγός: PwC Κύπρου. Οργανωτής: IMH. Χορηγοί επικοινωνίας: το περιοδικό IN Business και το Inbusinessnews.com  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την IMH: τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com.

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)