Τρ. Κύπρου: Νέο δανειακό προϊόν για ΜμΕ

Η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχωρούν στην εισαγωγή ενός καινούριου σχεδίου χρηματοδότησης των Κυπριακών Επιχειρήσεων κυρίως σε σχέση με την απασχόληση των νέων. Θα διατεθούν συνολικά €66,8εκ. εκ των οποίων τα €50 εκ προέρχονται από την ΕΤΕ και τα €16,8 από την Τράπεζα Κύπρου.

Τα δάνεια αυτά, όπως αναφέρει η τράπεζα, αναμένεται να δοθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους όσον αφορά στη διάρκεια αποπληρωμής, την περίοδο χάριτος, καθώς επίσης και την πολιτική τιμολόγησης και θα απευθύνεται σε Κυπριακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και εργοδοτούν μέχρι και 3000 υπαλλήλους.

Το καινούργιο σχέδιο έρχεται να προστεθεί στο υφιστάμενο σχέδιο JEREMIE που ήδη προσφέρεται στην αγορά από τον Δεκέμβριο του 2013  και αφορά χρηματοδότηση Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέχρι €100 χιλιάδων.
Δικαιούχοι είναι τόσο οι υφιστάμενοι πελάτες της Τράπεζας όσο και καινούργιοι ενώ οι δικαιούχες εταιρίες διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τις Μικρομεσαίες οι οποίες εργοδοτούν μέχρι 250 άτομα και τις Επιχειρήσεις ενδιάμεσου μεγέθους οι οποίες εργοδοτούν μεταξύ 250- 3000 άτομα. Το ποσό χρηματοδότησης θα κυμαίνεται μεταξύ €1,5 εκ έως και €12,5 εκ με σταθερό επιτόκιο 4% έως 4.95% και κυμαινόμενο επιτόκιο με βάση το 6μηνο Euribor και προσαύξηση 3.15% - 4,10%.

Στις  εταιρίες που θα πληρούν τα κριτήρια για «Θέσεις εργασίας σε νέους» θα προσφέρεται έκπτωση σε όλα τα είδη των επιτοκίων κατά 0,50%.

Ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής τραπεζικής της ΤΚ , Δρ Χάρης Πουαγκαρέ, δήλωσε:

«Η Τράπεζα Κύπρου με σίγουρα και σταθερά βήματα επανέρχεται στο ρόλο της ως ένας από τους βασικούς στυλοβάτες της κυπριακής οικονομίας . Βρίσκεται και πάλι δίπλα στους πελάτες της για να τους στηρίζει έμπρακτα στα νέα επενδυτικά τους σχέδια. Με νέα χρηματοδοτικά σχέδια στηρίζει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συμβάλει στις συλλογικές προσπάθειες για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.»

 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP