Powered by

Μπλόκο στα τυχερά παιχνίδια για τα παιδιά

Πλέον θεσμοθετείται και θα γίνεται έλεγχος στις μηχανές με τυχερά παιχνίδια  που χρησιμοποιούνται από τα παιδιά. Στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εσωτερικών συζητήθηκε την Πέμπτη το νομοσχέδιο με τίτλο «ο περί Μηχανών Παιχνιδιού, Μηχανών Επιδεξιότητας και Μηχανών Ψυχαγωγίας».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, κανένα πρόσωπο ηλικίας κάτω των 12 χρονών επιτρέπεται να εισέρχεται σε αδειούχο υποστατικό ή να λειτουργεί, να χειρίζεται ή να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε μηχανή παιχνιδιού ή μηχανή ψυχαγωγίας εκτός αν συνοδεύεται από το προσωπο που έχει την επιμέλεια τους.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι κανένα πρόσωπο ηλικίας κάτω των 16 ετών επιτρέπεται να λειτουργεί, να χειρίζεται ή να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε μηχανή επιδεξιότητας.

Μηχανή επιδεξιότητας  είναι η οποιαδήποτε μηχανή που αποβλέπει στην παροχή κέρδους ή άλλου ανταλλάγματος, η αξία του οποίου δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ και της οποίας η λειτουργία, χειρισμός ή χρήση βασίζεται αποκλειστικά στην άσκηση επιδεξιότητας από μέρους του προσώπου που τη λειτουργεί, χειρίζεται ή χρησιμοποιεί και όχι στην τύχη.

Από τη τροποποίηση, εξαιρούνται οι περιπτώσεις στις οποίες το υποστατικό είναι ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, όταν το πρόσωπο είναι ένοικος του ξενοδοχείου ή του καταλύματος. Γι’ αυτή την πρόνοια εξέφρασαν ικανοποίηση οι Σύνδεσμοι ΣΤΕΚ, ΠΑΣΥΞΕ και ΠΑΣΥΚΑ.

Σημειώνεται ότι όποιος αδειούχος παρανομήσει, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τους 6 μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα 2 χιλ. ευρώ. Μάλιστα, το δικαστήριο μπορεί να διατάξει να κατασχεθούν οι μηχανές σε σχέση με τις οποίες διαπράχθηκε το αδίκημα και να ακυρωθεί η άδεια αυτού που καταδικάστηκε. 

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)