Lautenschlaeger: Επίσημα υποψήφια για αντικατάσταση Asmussen

Η Γερμανίδα Sabine Lautenschlaeger είναι επισήμως από την Τρίτη υποψήφια για να συμμετάσχει στο εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ( ΕΚΤ ), μετά την πρόσφατη αιφνιδιαστική παραίτηση του επίσης Γερμανού Jörg Asmussen.
 
Ήδη οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έδωσαν τη συγκατάθεσή τους να πάρει τη θέση του Άσμουνσεν η 49χρονη Lautenschlaeger, η οποία υπηρετούσε ως αναπληρωτής Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας από το 2011, υπεύθυνη για την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων.
 
Το όνομα της είχε προταθεί από το Βερολίνο από τα τέλη Δεκεμβρίου καθώς, όπως είχε πει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει «μεγάλη εμπειρία στην τραπεζική εποπτεία» και θα προσφέρει την τεχνογνωσία της στον τομέα της εποπτείας, από τη στιγμή που η ΕΚΤ ετοιμάζεται να αναλάβει φέτος το ρόλο του "επόπτη" των 130 μεγαλύτερων τραπεζών της ζώνης του ευρώ.
 
Απομένει ο διορισμός της να επιβεβαιωθεί και από τους ηγέτες της ΕΕ, αφού πρώτα υπάρξουν σχετικές διαβουλεύσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.
 
Το ευρωκοινοβούλιο έχει κατά το παρελθόν "απαιτήσει" να τοποθετηθεί μια γυναίκα στο εξαμελές εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ, καθώς για σειρά ετών απουσιάζει από αυτό το ανώτατο όργανο το αποκαλούμενο "άρωμα γυναίκας".
 
Η 49χρονη Lautenschlaeger θα αντικαταστήσει τον κ. Asmussen, ο οποίος ανακοίνωσε προ ημερών αιφνιδιαστικά την παραίτησή του από την ΕΚΤ για να αναλάβει τη θέση του Υφυπουργού Εργασίας στη νέα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία.
 

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι