ΠΟΒΕΚ: Κυρία υπουργέ, ξέρετε πόσα καταστήματα θα κλείσουν;

Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, απέστειλε ο ΓΓ της Γενικής Συνομοσπονδίας Παγκύπριων Οργανώσεων Βιοτεχνών, Επαγγελματιών, Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ), Στέφανος Κουρσάρης, στην οποία αναφέρεται σε σειρά σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν στον κλάδο, κυρίως σε ό,τι αφορά τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.

Ο κ. Κουρσάρης ερωτά την Υπουργό κατά πόσον γνωρίζει πόσα καταστήματα- επιχειρήσεις έχουν κλείσει τον τελευταίο χρόνο, και εάν έχει υπολογίσει πόσα άλλα θα κλείσουν μέχρι τέλος του 2014 αν συνεχιστεί Η απόφαση φιλελευθεροποίησης των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων.
«Ξέρετε ποιο θα είναι το ποσοστό των ανέργων μεταξύ αυτών που έχουν απολυθεί ή έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, με αυτούς που προσλήφθηκαν;» διερωτάται ο κ. Κουρσάρης.

Επίσης, θέτει το ερώτημα κατά πόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εννοούσε στη διάσκεψη Τύπου «ότι πετύχαμε αναστροφή στη πρόσληψη Κυπρίων αντί Κοινοτικών» και εάν εννοούσε «όταν έλεγε ότι θα αναστείλει το μέτρο αν παραβιαστεί και ότι με 2-3 καταγγελίες θα το κάνει. Πόσες πρέπει να γίνουν οι καταγγελίες; Πόσοι νομίζετε κάνουν καταγγελία; Οι πωλήτριες που κινδυνεύουν να απολυθούν; Αν βρισκόσαστε εσείς στη θέση τους θα το καταγγέλλατε με κίνδυνο απόλυσης;».
Μιλά επίσης και για άσκηση πίεσης στο προσωπικό στα καταστήματα για να εργάζεται τις Κυριακές και αναφέρει ότι στα πλείστα πολυκαταστήματα στην πλειοψηφία εργοδοτούνται  κοινοτικοί.

«Έχετε υπόψη σας ότι η πλειονότητα των καταστημάτων δεν καλύπτουν ούτε τα ποσά για να πληρώσουν τα έξοδα – μισθούς, ενοίκια, ηλεκτρισμό; Πώς οι άνεργοι και δυσπραγούντες θα αυξήσουν τις αγορές τους, όταν ήδη τώρα απευθύνονται στα κοινοτικά παντοπωλεία για βοήθεια;» διερωτάται περαιτέρω ο κ. Κουρσάρης.
Αναφέρει, επίσης, ότι αυτά και πολλά άλλα είναι τα ερωτήματα που καθημερινά υποβάλλουν και καταγγέλλουν στην ΠΟΒΕΚ χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

«Σας καλούμε: Πάρτε το θέμα στη Βουλή. Υπάρχει νομοθεσία για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων και τους όρους απασχόλησης των εργαζομένων», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων