Υστέρηση αποτελεσμάτων για την Pfizer

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου υποχώρησαν 59% καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία φαρμάκων συνέχισε να αντιμετωπίζει προκλήσεις από το γεγονός ότι έχει χάσει την αποκλειστικότητα μεγάλων φαρμάκων στην αγορά.
 
Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης σκληρό ανταγωνισμό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, η οποία περιελάμβανε κέρδη ύψους 4,8 δισ. δολαρίων που σχετίζονται με την αποεπένδυση των δραστηριοτήτων τροφίμων.
 
Για το 2014, η εταιρεία προβλέπει κέρδη ανά μετοχή 2,20-2,30 δολαρίων και έσοδα 49,2-51,2 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 2,28 δολαρίων και έσοδα 49,74 δισ. δολαρίων.
 
Η Pfizer προσπαθεί να αντιμετωπίσει την απώλεια της αποκλειστικότητας στην αγορά για το φάρμακο κατά της χοληστερίνης Lipitor από το 2011, και πιο πρόσφατα, αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από τα γενόσημα για το Viagra στην Ευρώπη. Όπως και οι άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, η Pfizer έχει στόχο να βελτιώσει την κερδοφορία της φέρνοντας νέα φάρμακα στην αγορά και μειώνοντας το κόστος.
 
Η Pfizer ανακοίνωσε κέρδη 2,57 δισ. δολαρίων ή 39 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 6,32 δισ. δολαρίων ή 85 σεντς ανά μετοχή, την προηγούμενη χρονιά. Αφαιρουμένων των λογιστικών προσαρμογών, τα κέρδη του περασμένου έτους από την πώληση asset και άλλων, τα προσαρμοσμένα κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν στα 56 σεντς ανά μετοχή έναντι των 46 σεντς. Τα έσοδα μειώθηκαν 2,4% στα 13,6 δισ. δολάρια.
 
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωνόταν στα 52 σεντς και τα έσοδα στα 13,35 δισ. δολάρια. Η εταιρεία έχει περικόψει κάποιες από τις δραστηριότητές της που δεν ανήκουν στο πυρήνα της, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων και το διαχωρισμό από το ενεργητικό της, της πρώην μονάδας υγιεινής ζώων (Zoetis Inc) το περασμένο έτος και των πωλήσεων των δραστηριοτήτων τροφίμων στη Nestle το Νοέμβριο το 2012.
 
 
Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης υδρογόνου της Βουλγαρίας
Στις μετοχές ευρωπαϊκών εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές
Φρανκ Έλντερσον (EKT): «Πιθανότητα» η μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο
Πάνω από τα $10.000 σκαρφάλωσε ο χαλκός-Άλμα 17% λόγω των φόβων για ελλείψεις
Νορβηγία: Η οριακή μείωση του πληθωρισμού εξανεμίζει τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων
Ιταλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο
Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τα δημοσιονομικά της Ευρώπης
ΗΠΑ: Ετοιμάζονται να επιβάλουν νέους δασμούς κατά της Κίνας
JP Morgan: Πώς οι εκλογικές αναμετρήσεις το 2024 θα επηρεάσουν τις χρηματιστηριακές αγορές
Η βρετανική οικονομία βγαίνει από την ύφεση-Aνάπτυξη 0,6% το πρώτο τρίμηνο