Σουίτες με θέα στον βυθό της θάλασσας ενόψει

Πρωτοχρονιά σε μια σουίτα στον τελευταίο όροφο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου ή στον βυθό της θάλασσας, σε ένα από τα θέρετρα που υπόσχονται μια αξέχαστη, υποβρύχια, διαμονή; 
 
Η ιδέα του να κοιμάται κανείς παρέα με τα ψάρια, έξι μέτρα κάτω από τα κύματα, μπορεί να ακούγεται επικίνδυνη, αλλά η τεχνολογία που απαιτείται για την κατασκευή υποβρυχίων δωματίων είναι καλά δοκιμασμένη. 
 
Έτσι λέει στο BBC, ο Ρόμπερτ Μπουρσίεβιτς, επικεφαλής της Deep Ocean Technology, μιας πολωνικής εταιρείας που σχεδιάζει ένα υποβρύχιο ξενοδοχείο, το οποίο θα ονομάζεται Water Discus. Το φιλόδοξο σχέδιο προβλέπει ότι το ξενοδοχείο θα ρυμουλκηθεί στην κατάλληλη θέση, και θα τοποθετηθεί εκεί επάνω σε υποστηρίγματα στον βυθό της θάλασσας.
 
Αποτελείται από έναν υποβρύχιο δίσκο που περιέχει 22 υπνοδωμάτια με θέα στη θάλασσα, τα οποία συνδέονται με ανελκυστήρα και σκάλες σε έναν παρόμοιο δίσκο πάνω από την επιφάνεια, στον οποίο θα βρίσκονται οι άλλες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
 
«Σήμερα είναι δυνατό να κατασκευάσουμε υποβρύχια που καταδύονται βαθύτερα από 500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, έτσι η κατασκευή ενός υποβρυχίου ξενοδοχείου δεν είναι πρόβλημα», λέει ο Μπουρσίεβιτς.
 
Το Water Discus έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον όμιλο Big Invest Group, με έδρα τη Ζυρίχη, ο οποίος αναμένεται να βοηθήσει στη χρηματοδότηση. Το έργο αναμένεται να κοστίσει από 50 μέχρι και 100 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με το τελικό σχέδιο. Η κατασκευάστρια εταιρεία Deep Ocean Technology σχεδιάζει να φτιάξει 22 σουίτες μοιρασμένες σε δύο κτίρια που θυμίζουν δίσκους, ο ένας πάνω από το νερό και ο άλλος με δυνατότητα βύθισης στα 6 μέτρα κάτω από τα κύματα. 
Ειδική τεχνολογία φωτισμού θα επιτρέπει στους επισκέπτες να παρατηρούν τη χλωρίδα και την πανίδα του βυθού από τα μεγάλα παράθυρα των υποβρύχιων δωματίων τους. Τα φουτουριστικά σχέδια περιλαμβάνουν ένα μπαρ, εστιατόριο, πισίνες και spa. Μην ανησυχείτε, όμως, το ελικοδρόμιο είναι πάνω από το νερό.
 
Το νερό δρα σαν φίλτρο για το φως του ήλιου, και κάτω από τα 15 μέτρα τα περισσότερα χρώματα εξαφανίζονται, εκτός από το μπλε.
 
Και αυτό σημαίνει ότι τα δωμάτια πρέπει να είναι σε σχετικά μικρό βάθος για να μπορούν να βλέπουν καθαρά οι επισκέπτες τις πιο εντυπωσιακές και πολύχρωμες εικόνες της θαλάσσιας ζωής.
 
Μεγαλύτερο πρόβλημα μπορεί να είναι η μόνωση από τον θόρυβο που αναπόφευκτα προκαλεί ένα υποβρύχιο ξενοδοχείο.
 
Αυτό είναι σημαντικό γιατί ένα θορυβώδες περιβάλλον είναι πιθανό να ταράζει και να διώχνει μακριά τα ψάρια και τα άλλα θαλάσσια πλάσματα.
 
Ο Μπουρσίεβιτς λέει ότι το πρόβλημα αυτό έχει ξεπεραστεί με προσεκτικό σχεδιασμό που προβλέπει ότι χώροι όπως οι τουαλέτες, το μηχανοστάσιο και ο κλιματισμός, που δημιουργούν θόρυβο, θα τοποθετηθούν στο κέντρο της υποβρύχιας κατασκευής. 
 
Μετά τα τεχνητά νησιά και τους ουρανοξύστες, το Ντουμπάι έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις, με το πολυτελές ξενοδοχείο Atlantis The Palm, που ήδη περιλαμβάνει δύο υποβρύχιες σουίτες, με εξαιρετική θέα στην υδρόβια ζωή της γιγάντιας, τεχνητής λιμνοθάλασσας του θερέτρου. Αλλά η τιμή είναι απαγορευτική: 6.465 ευρώ το βράδυ.
 
Πηγή: www.tovima.gr
 

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση