Developers: Άρση περιορισμών και για 30% στην BOCY

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας, να περιλάβουν στο τελευταίο Διάταγμα για τους περιορισμούς στις συναλλαγές, πρόνοια που επιτρέπει τον τερματισμό κατάθεσης προθεσμίας, πριν από την καθορισμένη ημερομηνία λήξης της, εάν το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά ακίνητης περιουσίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παντελής Λεπτός υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη χαλάρωση, αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη, καθότι διευκολύνει τους καταθέτες οι οποίοι αποταμίευαν με σκοπό την αγορά ακινήτου, να απεγκλωβίσουν τα κεφάλαιά τους για να το πράξουν, σε μιαν περίοδο που οι τιμές των ακινήτων είναι πολύ ελκυστικές. «Την ίδια στιγμή το μέτρο συμβάλλει στην προσπάθεια των τραπεζών να περιορίσουν τα δάνεια και την εξαγωγή κεφαλαίων, αλλά και στην αύξηση των εσόδων του κράτους μέσω των φορολογιών που θα εισπράττονται από τις συγκεκριμένες πωλήσεις».

Ο κ. Λεπτός τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό η συγκεκριμένη χαλάρωση να καλύψει και το 30% των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου, το οποίο παραμένει αδικαιολόγητα δεσμευμένο. «Μια τέτοια κίνηση», αναφέρει, «δεν θα καταστήσει απλώς το μέτρο πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό, αλλά θα συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικοδομικής βιομηχανίας και μείωση της ανεργίας».  
 

Δειτε Επισης

Θετικά σήματα από Ευρώπη για ανάπτυξη και πληθωρισμό-Πιο κοντά η μείωση επιτοκίων
Πετρέλαιο: Ανοδικές κινήσεις με φόντο τις εξελίξεις στη Γάζα
Σε υψηλά επίπεδα οι μετοχές στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω τραπεζικών κερδών
Nomads: Ένας cosy, coworking χώρος που άνοιξε στο Mall of Engomi
Μπουκάρουν σε ξενοδοχεία για αδήλωτη εργασία και σκορπούν τον τρόμο-Ενοχλημένοι οι επιχειρηματίες
Τα 10+1 σχέδια χορηγιών €148 εκατ. για κατοικίες και επιχειρήσεις-Ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Goody’s Burger House: Έρχονται στη Λευκωσία-Ετοιμάζουν άνοιγμα στο Mall of Cyprus
Θ. Μιχαηλίδης: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εργασιών για ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ