Ανδριανόπουλος: Νέο μοντέλο επιχείρησης

Θέλουμε νέο μοντέλο επιχείρησης, τόνισε ο Σταμάτης Ανδριανόπουλος Executive Consultant της Planning A.E. Ελλάδα, στο 7ο Συνέδριο & έκθεσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics, που διοργανώνουν οι Planning και η ΙΜΗ, στο ξενοδοχείο Hilton Park. Όπως είπε, πρέπει να τη κτίσουμε από την αρχή, πρέπει να πέσουν τα κόστη και να γίνουμε πιο ευέλικτοι. "Η ιστορία του να κινούμαστε μόνοι μας πρέπει να τελειώσει", σημείωσε. 
 
Παράλληλα, τέθηκαν ορισμένα διλήμματα για το πώς πρέπει να λειτουργούν πλέον οι εταιρείες, σύμφωνα και με τις νέες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε. 
 
Μπορεί να συμφέρουν οικονομικά οι εργασίες μας; Θα λειτουργούμε με σταθερό ή μεταβλητό κόστος; Η  παραγωγικότητα και ο τρόπος λειτουργίας των εταιρειών μας είναι ο ενδεδειγμένος;, διερωτήθηκε ο προεδρεύων του συνεδρίου Αθανάσιος  Μαύρος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Planning Cyprus Ltd, Κύπρος  - Ελλάδα.
 
Ο κ. Μαύρος έθεσε επτά διλήμματα, όπως το γεγονός αν θα πρέπει να  εκτελούμε όλες τις εργασίες μας εμείς οι ίδιοι ως εταιρείες ή αν θα αξιοποιήσουμε τους τρίτους. «Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους, καθώς η κατανάλωση έχει πέσει κατακόρυφα», είπε. «Οι  τηλεφωνήτριές μας κάνουν τον απαιτούμενο αριθμό για να εισπράξουν πίσω; Τα φορτηγά και τα οχήματα διανομής μας έχουν λογικό κόστος για να ξέρουμε ότι έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια; Θα αναπτυχθούμε; Θα διατηρηθούμε ή θα πρέπει να συρρικνωθούμε;», διερωτήθηκε.
 
Σημείωσε ότι οι οικονομικές συνθήκες που διανύουμε έχουν φέρει πτώση του τζίρου, μείωση του αριθμού των σημείων, διάθεση μόνιμων προσφορών και λογική του παράλληλου. «Ο πελάτης είναι ανασφαλής κι έχουμε χαμηλότερο εισόδημα από το παρελθόν. Η λύση για πολλούς είναι συνέργειες και συγχωνεύσεις, ενώ μειώνεται ο αριθμός των εταιρειών», κατέληξε.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ενώνοντας Δυνάμεις για Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω της Επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα