Διιστάμενες απόψεις βουλευτών για το ωράριο

Διαφορετικές απόψεις εκφράζουν Βουλευτές για το θέμα της ανανέωσης του ωραρίου των καταστημάτων.

Ο Ανδρέας Φακοντής, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, η οποία συνέχισε τη συζήτηση του θέματος παρουσία της αρμοδίας Υπουργού και διαφόρων επαγγελματικών συνδέσμων, δήλωσε ότι υφίστανται οι διαφορές των επιχειρηματικών ομάδων, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη από την Υπουργό στην ενδεχόμενη ανανέωση του διατάγματος.

Είπε ότι το κόμμα του συνεχίζει να έχει την έντονη άποψη και θέση ότι δεν πρέπει η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση του ωραρίου, γιατί πλήττονται κύρια οι ΜΜΕ και δημιουργείται πρόβλημα στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ ‘Αγγελος Βότσης δήλωσε ότι εφόσον μιλάμε για εργοδότηση αρκετών ανέργων, το κόμμα του θεωρεί ότι θα μπορούσε να αναθεωρηθεί το διάταγμα, αλλά να μην περιλαμβάνει την Κυριακή. Εξήγησε ότι η Κυριακή είναι μόνο το 1/3 των ωρών τις οποίες εργάζονται οι εργοδοτούμενοι και με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι ΜΜΕ που εργοδοτούν 3-4 άτομα και δεν μπορούν να διατηρούν ανοικτά τα καταστήματά τους την Κυριακή.

Η Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του κόμματός της για την επιτυχία του νέου ωραρίου, λέγοντας ότι δεν δόθηκαν στην Επιτροπή στοιχεία για το πόσα άτομα έχουν απολυθεί το διάστημα που εφαρμόστηκε το διάταγμα και πόσες ΜΜΕ έχουν κλείσει.

Είπε ότι η ΕΔΕΚ θα αναμένει να έχει τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς Υπουργείου, προσθέτοντας όμως ότι το κόμμα της θα είναι αντίθετο σε διατάγματα που δημιουργούν συνθήκες άνισης μεταχείρισης των εργαζομένων και απάνθρωπης εκμετάλλευσης τους.

Δειτε Επισης

Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»