FIABCI: Σταθερές οι τιμές στα ακίνητα πολυτελείας

Την παρουσία της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής προσπαθεί να διευρύνει η FIABCI International (Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας), μια διεύρυνση στην οποία η Κύπρος αναμένεται ότι θα διαδραμματίσει καθοριστικό ρόλο.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της FIABCI Κύπρου, Λάκης Τοφαρίδης, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Flavio Gonzaga Nunes, παγκόσμιου προέδρου της FIABCI International.

Όπως είπε, η επίσκεψη του εδώ αποδεικνύει ότι η κυπριακή αγορά ακινήτων συνεχίζει παρά τα προβλήματα να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των σημαντικότερων διεθνών οργανισμών του κλάδου.

Από την πλευρά του ο κ. Nunes υποστήριξε ότι οι τιμές στην Κύπρο φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί, εκτιμώντας ότι δεν θα σημειωθεί περαιτέρω υποχώρηση. «Ιδιαίτερα στην αγορά των πολυτελών ακινήτων οι τιμές βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα και γενικά οι προοπτικές για την Κύπρο νομίζω θα ανακάμψουν σύντομα», είπε. Υπογράμμισε εξάλλου, ότι η χώρα πλέον εκτός από το όπλο του τουρισμού έχει και το φυσικό αέριο, το οποίο αν εκμεταλλευτεί ορθά θα φέρει χρήματα, τα οποία θα τροφοδοτήσουν και την αγορά ακινήτων.

Ο κ. Τοφαρίδης από την πλευρά του υπογράμμισε ότι τα κίνητρα που δίνει η  Κυβέρνηση όσον αφορά τις άδειες μόνιμης παραμονής επηρεάζουν πολύ θετικά την αγορά και φέρνουν επενδυτές από το εξωτερικό.

Σε αυτή την προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό ελπίζει και η FIABCI, η οποία προωθεί τη συνεργασία και δικτύωση επαγγελματιών του κλάδου από όλο τον κόσμο. Διαθέτει 61 τοπικά τμήματα σε 48 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος η οποία είναι ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας από το 1976. Τα τακτικά μέλη της (ιδιώτες και εταιρείες) υπερβαίνουν τις 3,500, ενώ μέλη της είναι επίσης 80 ακαδημαϊκά ιδρύματα και εθνικοί σύνδεσμοι οι οποίοι αντιπροσωπεύουν γύρω στα δύο εκατομμύρια επαγγελματίες, καθιστώντας την FIABCI τον πλέον αντιπροσωπευτικό οργανισμό της κτηματικής βιομηχανίας παγκοσμίως.

Ευχαριστώντας τον κ. Nunes ο κ. Τοφαρίδης τόνισε ότι επισκέψεις σαν αυτές καταδεικνύουν ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ακινήτων, συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επενδυτών από όλο τον κόσμο. «Εναπόκειται σε εμάς να μετατρέψουμε αυτό το ενδιαφέρον σε πραγματικές επενδύσεις», πρόσθεσε.
 

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα