Διαδικασία έκδοσης εκσυγχρονισμένου τίτλου ιδιοκτησίας

Σε ορισμένες περιπτώσεις τα στοιχεία που αναγράφονται στο τίτλο ιδιοκτησίας μπορεί να διαφέρουν από αυτά που ισχύουν σήμερα σχετικά με την φυσική κατάσταση του ακινήτου. Μπορεί για παράδειγμα να έχει αλλάξει η κατάσταση του εν λόγω ακινήτου, να έχουν κτιστεί σε αυτό κτήρια τα οποία να μην αναγράφονται στο τίτλο ιδιοκτησίας, ή ακόμη στον εν λόγω τίτλο ιδιοκτησίας να ήταν εγγεγραμμένα κτήρια τα οποία έχουν πλέον κατεδαφιστεί, να υπήρχαν ίσως δένδρα τα οποία έχουν σήμερα ξεριζωθεί ή να έχει ανορυχθεί λάκκος ή γεώτρηση. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί επίσης ο τίτλος ιδιοκτησίας να μην συμφωνεί με σχέδιο και έτσι να ζητηθεί η εκσυγχρόνηση του τίτλου αυτού, έτσι ώστε να πληροί το σχέδιο και να συμφωνεί με την σημερινή κατάσταση του ακινήτου.

Στις περιπτώσεις αυτές όπου τα στοιχεία που αναγράφονται στο τίτλο ιδιοκτησίας διαφέρουν από την φυσική κατάσταση που έχει το ακίνητο ή δεν πληρούν το σχέδιο, ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης ή ο πληρεξούσιος αντιπρόσωπος αυτού, υποβάλλουν  χειρόγραφη ή δακτυλογραφημένη αίτηση  στο Κτηματολογικό Γραφείο της επαρχίας που βρίσκεται το ακίνητο. Στην αίτηση αυτή πρέπει να αναγράφεται η αιτία για την οποία ζητείται ο εκσυγχρονισμός του τίτλου ιδιοκτησίας, δηλαδή αν έχουν κτιστεί ή κατεδαφιστεί κτήρια στο εν λόγω τεμάχιο, αν έχει ανορυχθεί λάκκος ή γεώτρηση, αν έχουν ξεραθεί ή ξεριζωθεί δένδρα/αμπέλια ή αν  δεν έχει βασιστεί στα σχέδια και επισυνάπτονται στην αίτηση αυτή  τα παρακάτω έγγραφα:

• Πιστοποιητικό εγγραφής του ακινήτου.
• Η άδεια της Οικοδομής με τα σχέδια και τους όρους που τη συνοδεύουν.
• Πιστοποιητικό έγκρισης της Οικοδομής.
• Άδεια ανόρυξης της γεώτρησης με το σχέδιο που την συνοδεύει.
• Άδεια κατεδάφισης κ.ο.κ.

Αφού υποβληθεί η αίτηση , καταβάλλονται και τα σχετικά δικαιώματα.
Απαραίτητη είναι πάντα η επιτόπια έρευνα  στη παρουσία του αιτητή, κάποιες φορές εν παρουσία του κοινοτάρχη ή αντιπροσώπου αυτού για την εξέταση της αίτησης για εκσυγχρονισμό του τίτλου. Ο χρόνος που χρειάζεται μέχρι την συμπλήρωση της αίτησης μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες έως μέχρι ένα με δύο χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση που αντιστοιχεί για κάθε αίτηση.

http://www.gp-lazarou.com/

 

Δειτε Επισης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία
Οι πιθανές οικονομικές επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ της Ε.Ε. και της Κίνας
Οι προκλήσεις του μελλοντικού ηλεκτρικού συστήματος της Ε.Ε.
Ανθρώπινο δικαίωμα η ασφάλεια και υγεία στην εργασία
Το μούδιασμα στην αγορά ακινήτων, η προοπτική και οι προκλήσεις
Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία