Η Πορτογαλία αναβάλλει την πώληση της δημόσιας τηλεόρασης

Η πορτογαλική Κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει την ιδιωτικοποίηση μέρους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της χώρας, δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ ο αρμόδιος υπουργός Μιγκέλ Ρέλβας.

"Περιμένουμε μια καλύτερη στιγμή για να το κάνουμε", δήλωσε ο κ. Ρέλβας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, υπενθυμίζοντας ότι η σημερινή μη ευνοϊκή κατάσταση είναι απόρροια της απότομης πτώσης των διαφημιστικών εσόδων στον οπτικοακουστικό τομέα.

Ο υπουργός τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση εργάζεται για αρκετούς μήνες σε σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ενός τμήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που αποτελείται από πολλά ραδιόφωνα και την τηλεόραση (RTP) επανέλαβε ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της τηλεόρασης, παραμένει καθώς περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

"Η τηλεόραση που έχουμε σήμερα δεν μπορεί να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα της", είπε, προσθέτοντας ότι η RTP θα πρέπει να γίνει "ανταγωνιστική" και ως εκ τούτου πρέπει να αναδιαρθρωθεί.

"Η κυβέρνηση έχει έναν προϋπολογισμό ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ για την εκτέλεση αυτών των μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο κ. Ρέλβας.

Την Πέμπτη το βράδυ, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Diario Economico ανέφερε, ότι η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης ετοιμάζεται να απολύσει περίπου 620 άτομα το 2013 και το ένα τέταρτο των εργαζομένων της το 2014.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτές τις πληροφορίες, ο υπουργός δεν τις επιβεβαίωσε, αλλά είπε ότι η αναδιάρθρωση θα είναι "φιλόδοξη, απαιτητική και επίπονη".

 

Δειτε Επισης

«Χαμηλές πτήσεις» σε νέες επενδύσεις στον εξορυκτικό κλάδο
Βρετανία: Αυξήθηκαν οι μισθοί, αλλά και η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2024
Αλουμίνιο: Αρχίζει να ανακάμπτει η βιομηχανία στην Ευρώπη
Dow Jones: Τα ορόσημα στην πορεία προς τις 40.000 μονάδες-Ποιοι πανηγυρίζουν και ποιοι… αδιαφορούν
Παγώνουν περιουσιακά στοιχεία ευρωπαϊκών τραπεζών στην Ρωσία-Ανάμεσά τους Deutsche Bank, Commerzbank και UniCredit
ΗΠΑ: Άνοδος στις τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο-Τριπλάσια από τις προβλέψεις
Λορέτα Μέστερ: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα
Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία
Μικρές απώλειες για τον χρυσό-Ενισχύεται το δολάριο
Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με «αέρα» από τον πληθωρισμό