On line εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προχώρησε ένα ακόμα βήμα περαιτέρω και επένδυσε στην εκπαίδευση του μέλλοντος, την on line εκπαίδευση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό IN Business και θα δημοσιευτεί στο τεύχος Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Νίκος Περιστιάνης τόνισε ότι ήδη, έχουν γίνει οι πρώτες επενδύσεις ξεκινώντας ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα, στην ελληνική γλώσσα. «Έχουμε ήδη, γύρω στους 260 φοιτητές και τώρα κάνουμε μια προσπάθεια στην αγγλική γλώσσα, με ξεχωριστή μονάδα που απευθύνεται στον υπόλοιπο κόσμο», σημείωσε. Όπως είπε, τα πράγματα on line είναι πολύ πιο δύσκολα να εφαρμοστούν στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς υπάρχει πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός. «Φιλοδοξούμε ότι στα επόμενα χρόνια θα έχουμε μερικές χιλιάδες φοιτητές στην on line εκπαίδευση», υπογράμμισε.

Προγράμματα on line προσφέρονται ήδη, σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως, το Harvard και το MIT. Είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάστηκε τα τελευταία ένα με δύο χρόνια και μάλιστα και μάλιστα κάποια πανεπιστήμια τα προσφέρουν δωρεάν, κοιτάζοντας ίσως με τον τρόπο αυτό τις αντιδράσεις της αγοράς.

Αρκετά είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η on line εκπαίδευση, όπως τα επισήμανε ο κ. Περιστιάνης:
• Υπάρχει μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικής βιβλιογραφίας. Ακόμα και οι καθηγητές μπορούν να συνδυάζουν κεφάλαια από διαφορετικά βιβλία και να δημιουργούν νέα on line βιβλία, με την άδεια πάντα του εκδότη.
• Είναι όλα μπροστά στον υπολογιστή και ο φοιτητής μπορεί να τυπώσει οτιδήποτε θέλει, να ανατρέξει σε σημειώσεις του καθηγητή και να ξανακούσει το μάθημα όσες φορές θέλει για να το κατανοήσει.
• Ο καθηγητής μπορεί να παραδίδει κοινό μάθημα με μεγάλο αριθμό φοιτητών, ο κάθε ένας από το δικό του χώρο, σαν να βρίσκονταν όλοι κανονικά στην αίθουσα διδασκαλίας.
• Ακόμα κι ένας ντροπαλός φοιτητής, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συμμετείχε ποτέ στο μάθημα, είναι πιο εύκολο να συμμετέχει διαδικτυακά.
• Επιπλέον, δεν απαιτείται κτιριακή υποδομή, δεν χρειάζονται πρόσθετες τάξεις, αφού είναι virtual τάξεις και αποφεύγεται η παρουσία των φοιτητών. Αυτό διευκολύνει πολλούς φοιτητές, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι.
 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας