Υποφέρει από την κρίση η ιταλική βιομηχανία

Οι ιταλικές βιομηχανικές παραγγελίες και πωλήσεις υποχώρησαν κατακόρυφα το Σεπτέμβριο, κυρίως εξαιτίας της μείωσης της ξένης ζήτησης, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Istat.

Οι παραγγελίες υποχώρησαν 4% από τον Αύγουστο σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, με τις ξένες παραγγελίες να σημειώνουν πτώση 7,4% και τις εγχώριες 1,4%, ανακοίνωσε η Istat.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης υποχώρησαν 12,8% σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 σε μη προσαρμοσμένους όρους, καταγράφοντας τη 13η συνεχόμενη πτώση σε ετήσια βάση.

Η Istat ανακοίνωσε επίσης ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν 4,2% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους. Οι εγχώριες πωλήσεις υποχώρησαν 3,7% και οι διεθνείς πωλήσεις σημείωσαν πτώση κατά 5,3%, που είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δύο ετών.

Οι πωλήσεις των εισαγωγών που συνδέονται με την ενέργεια, υποχώρησαν 9,6% σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ οι πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν πτώση 1,5%.

Σε ετήσια βάση, οι βιομηχανικές πωλήσεις υποχώρησαν 5,4% σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 σύμφωνα με την Istat. Οι διεθνείς πωλήσεις σημείωσαν πτώση 0,1% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας την πρώτη πτώση των δύο τουλάχιστον τελευταίων ετών.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία
Υποχωρεί το Bitcoin με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed
Νέα αύξηση για τον πληθωρισμό στη Γερμανία-Ένα ακόμη «αγκάθι» για την ΕΚΤ
Ισπανία: Επιταχύνθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Φόρους 800 εκατ. ευρώ πλήρωσαν ευρω-τράπεζες στο Κρεμλίνο
Μετοχές: Το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς μείωση επιτοκίων, λένε οι «ταύροι» της Wall Street