Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, όπου θα λάβει μέρος στην 5η Επιχειρηματική Σύνοδο Νέας Υόρκης-Ανατολικής Μεσογείου του Economist, που πραγματοποιείται σήμερα, ενώ θα έχει και σειρά συναντήσεων, μεταξύ άλλων με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ενεργειακές Πηγές, Geoffrey Pyatt.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας αναφέρει ότι ο κ. Παπαναστασίου θα δώσει συνεντεύξεις σε σημαντικά ΜΜΕ των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των The New York Times, The Wall Street Journal και Forbes.

Οι επαφές του κ. Παπαναστασίου ξεκίνησαν χθες, Πέμπτη, με συνάντηση που είχε με τις ηγεσίες του Κύπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Σήμερα, ο Υπουργός θα συμμετάσχει σε δύο πάνελ της Επιχειρηματικής Συνόδου του Economist, με το πρώτο να αφορά σε επιχειρηματικές ευκαιρίες σε Κύπρο και Ελλάδα («A promising narrative for prosperity and growth through business ventures») και τον κ. Παπαναστασίου να παρουσιάζει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται σε συγκεκριμένους τομείς.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή και του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Σκρέκα.

Το δεύτερο πάνελ, στο οποίο θα συμμετάσχουν επίσης οι κ.κ. Pyatt και Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας του East Mediterranean Gas Forum, Osama Mobarez, με θέμα την ενεργειακή ασφάλεια κι εφοδιασμό σε κρίσιμες περιόδους («Energy security and supply in critical times»).

Κατά την αρχική του τοποθέτηση, ο Υπουργός θα παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους την ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η χώρα μας για δημιουργία του Ενεργειακού Διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη.

Ο κ. Παπαναστασίου προγραμματίζεται να έχει, επίσης, σήμερα κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Pyatt και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανό-Eβραϊκής Επιτροπής (AJC) Ted Deutch.

Ο κ. Παπαναστασίου θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη αύριο, Σάββατο, 27 Απριλίου.

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για μεγαλύτερη ευελιξία-Οι νέοι κανόνες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης