Powered by

ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συμμετέχει στο έργο SMARTIES for SMEs του προγράμματος COSME που στόχο έχει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τουριστικό τομέα, με την ανάπτυξη ικανοτήτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν «δίδυμη» πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και να ενισχύσουν την καινοτομία, την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο.

Στο έργο συμμετέχουν 8 Ευρωπαίοι εταίροι από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όπως αναφέρεται το έργο χρηματοδοτείται 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το 60% του προϋπολογισμού να αναδιανέμεται στις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 36 μήνες και ο ολικός προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ 15 μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να απορροφήσουν κονδύλια 375.000 ευρώ μέσω αιτήσεων και συγκεκριμένων διαδικασιών επιλογής για την υλοποίηση δράσεων προς την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Οι αιτήσεις από τις υποψήφιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα γίνονται δεκτές τον Νοέμβριο 2024. Θα προηγηθούν ανακοινώσεις και συναντήσεις με δυνητικούς δικαιούχους (Μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και θα παρουσιαστεί το σχέδιο, η μεθοδολογία επιλογής και τα κριτήρια ανάθεσης από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε μία από τις 15 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα επιλεχθούν ανέρχεται μέχρι 25.000 ευρώ.

Επιπλέον η ΕΤΑΠ σημειώνει πως αναμένεται ότι τις επόμενες εβδομάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα προσκληθούν σε δημόσια ενημερωτική παρουσίαση της πρωτοβουλίας και των πιθανών δράσεων που θα μπορούν να υλοποιηθούν μέσα από το σχέδιο.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)