Αλίκη Δράκου: Τα νέα καθήκοντα, οι στόχοι και οι μεγάλες προκλήσεις

Με πολύχρονη εμπειρία σε θέσεις κλειδιά της Cyta, που αφορούν εμπορικά ζητήματα, θέματα προβολής και διαφήμισης, καθώς και corporate branding, η Αλίκη Δράκου ανέλαβε πρόσφατα ως επικεφαλής του νέου τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης που δημιουργήθηκε προ μερικών μηνών στον οργανισμό.

Η κ. Δράκου διετέλεσε, μεταξύ άλλων, υπεύθυνη επικοινωνίας μάρκετινγκ, υπεύθυνη για στρατηγική και διαχείριση εταιρικής μάρκας και υπεύθυνη εμπορικής διαχείρισης κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε ακόμη: 

Το τμήμα Βιώσιμης Ανάπτυξης συστάθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς ευρύτερων αναδιαρθρώσεων στις οποίες προχώρησε η Cyta, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες της που αφορούν στην πράσινη ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα, αλλά ταυτόχρονα και στη ψηφιακή μετάβαση.

Κληθείσα από το InBusinessNews να αναφερθεί στα νέα της καθήκοντα και στις προκλήσεις που, τόσο για την ίδια όσο και για την Cyta αναφύονται, η Αλίκη Δράκου υπέδειξε πως, το ESG είναι ένας σχετικά νέος τομέας δραστηριοποίησης και τα έργα ESG που σχεδιάζει τώρα η Cyta, μαζί με αυτά για την ψηφιακή μετάβαση, είναι σημαντικά για τη βιωσιμότητα της Cyta και για την κοινωνία μας ευρύτερα.

«Το να δουλεύεις στον τομέα του ESG τώρα, σημαίνει ότι δουλεύεις για την επόμενη γενιά. Κατά ακρίβεια, για την ευμάρεια των επόμενων γενιών. Αυτό, ως πολίτης της Κύπρου αλλά και ως γονέας, με γεμίζει αισιοδοξία», ανέφερε σχετικά.

Η κ. Δράκου, μεταξύ άλλων, εξήρε τον ρόλο της Cyta στην κοινωνία και την οικονομία της Κύπρου, τονίζοντας πως μέσα από τα νέα της καθήκοντα, θα εργαστεί για την υλοποίηση σημαντικών έργων βιώσιμης ανάπτυξης.

«Με γεμίζει επίσης περηφάνεια που η Cyta, ως ένας από τους σημαντικούς φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας του τόπου, αναγνωρίζει την ευθύνη που της αναλογεί και χαίρομαι που μέσα από το νέο μου πόστο, αποτελώ μέλος της ομάδας που θα δουλέψει στη βάση μίας ξεκάθαρης και δομημένης στρατηγικής για την υλοποίηση σημαντικών έργων βιώσιμης ανάπτυξης», υπογράμμισε.

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής