Ο Γιώργος Παμπορίδης μιλά για τον Σωκράτη Χάσικο

InBusinessNews  30/11/2021 07:15
Ο Γιώργος Παμπορίδης μιλά για τον Σωκράτη Χάσικο

Ο Γιώργος Παμπορίδης μιλά για τον Σωκράτη Χάσικο

InBusinessNews  30/11/2021 07:15

Είναι επιχειρηματίες, ηγετικά στελέχη και σημαντικές προσωπικότητες, που κληροδότησαν γενναιόδωρα το επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο επετειακό τεύχος για τα 15 χρόνια του περιοδικού IN Business, δικοί τους άνθρωποι, από το οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, θυμούνται και γράφουν γι' αυτούς σε μια ελάχιστη προσπάθεια απότισης του οφειλόμενου φόρου τιμής.   

Ο δρ. Γιώργος Παμπορίδης, senior partner, Pamboridis LLC Advocates and Legal Advisors, θυμάται και γράφει για τον Σωκράτη Χάσικο(1956-2021, πολιτικός, επιχειρηματίας):

Ίσιος και σταράτος 

  • Τον χαρακτήριζε πάντα η μαγκιά και η ειλικρίνεια και με τον Σωκράτη ήξερες πάντα πού στέκεσαι

Τον Σωκράτη τον γνώρισα μέσα από την πολιτική, αφού ανήκαμε στον ίδιο πολιτικό χώρο. Συνεργαστήκαμε πολύ στενά στην προεκλογική εκστρατεία του Κασουλίδη το 2008. Ήταν ένας άνθρωπος ίσιος και σταράτος, που δεν μασούσε ποτέ τα λόγια του, έτσι δεν αργήσαμε να οδηγηθούμε από νωρίς σε έντονους διαπληκτισμούς για πολιτικές κυρίως διαφωνίες.

Διαβάστε ακόμα: 

Ελληνική: Κέρδος €21 εκατ. και μείωση ΜΕΔ στο 14,5% 

360: Το κτίριο ορόσημο που περιμένει την Μακαρίου (pics) 

Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο μόνο για ζευγάρια στην Αγία Νάπα 

«Αποκτά παράδοση στις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας η Κύπρος»

Υποστήριξε με πάθος το Σχέδιο Ανάν ενώ εγώ υποστήριζα την απόρριψή του και συνήθως «πλακωνόμασταν» για το Κυπριακό. Αλλά σε καμιά μας συζήτηση δεν «εμουλάρωνε» και πάντα άκουγε την αντίθετη άποψη. Εκεί σε ζύγιζε ο Σωκράτης. Στο πόσο αληθινός ήσουν. Τα υπόλοιπα, όλα τα συγχωρούσε αλλά τους «δήθεν» δεν τους πήγαινε ποτέ. Εγώ συχνά τον αποκαλούσα «χώρκατο», γιατί όπως του έλεγα, κουβαλούσε πάντα μέσα του τον «λεβέντη του χωρκού» που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Ξεροκέφαλος αλλά χωρίς να είναι γιναξιής, με εντυπωσίαζε πάντα με την ετοιμότητά του να ακούσει τρίτες γνώμες, ειδικά σε νέες επαγγελματικές δράσεις του καίτοι ήταν κατά τεκμήριο ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, που θα μπορούσε να είχε καβαλήσει το καλάμι όπως πολλοί άλλοι, πολύ μικρότερου βεληνεκούς. Ο Σωκράτης πίστευε πάντα ότι η τύχη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή αλλά και στις επιχειρήσεις. Δεν αρκεί να είναι κάποιος καλός επιχειρηματίας, έλεγε. Χρειάζεται και τύχη.

Μάλιστα, θεωρούσε ότι κάποια γεγονότα που μπορεί να εμφανίζονται ως αρνητικά εκ πρώτης όψεως, μπορεί να κρύβουν τεράστιες ευκαιρίες και ποτέ δεν αποθαρρυνόταν από τέτοιες καταστάσεις.  Αυτό που θυμάμαι από τον Σωκράτη πολύ χαρακτηριστικά ήταν να σκύβει μια μέρα και να μου λέει στο αυτί ενώ είχαμε Υπουργικό Συμβούλιο «αθρώποι που εν εδουλέψαν ποττέ στη ζωή τους στον ιδιωτικό τομέα, εν επικίνδυνοι τζιαι μεν τους βάλλεις αυτίν».

Τον χαρακτήριζε πάντα η μαγκιά και η ειλικρίνεια και με τον Σωκράτη ήξερες πάντα πού στέκεσαι. Μεγάλη απώλεια για τον τόπο, το επιχειρείν αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας