Δήμος Δημοσθένους: Ανακαινίσεις, αναβαθμίσεις και νέες αγορές

Στην Stademos Hotels απονεμήθηκε το Βραβείο Τουρισμός/Ψυχαγωγία/Εστίαση, στο πλαίσιο των 13ων IN Business Awards που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο.

Μιλώντας στο IN Business ο Δήμος Δημοσθένους, Διευθύνων σύμβουλος της Stademos Hotels τόνισε ότι βασική πρόκληση αποτελεί ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, αλλά και η εποχικότητα, εξηγώντας ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο άνοιγμα καινούργιων αγορών.

Όσον αφορά τα πλάνα της Stademos Hotels, ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής σεζόν, η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε σειρά αναβαθμίσεων στο 5 αστέρων Elysium στην Πάφο και στο 4 αστέρων Mediterranean Beach στη Λεμεσό.

Διαβάστε ακόμα: 

Safe Bulkers: Στρατηγική ανανέωσης και στόλος οικολογικών προδιαγραφών 

4 μεταρρυθμίσεις και 11 επενδύσεις που θα κάνουν την Κύπρο πιο πράσινη

Την ίδια ώρα, θα ολοκληρωθεί η επέκταση και ανακαίνιση των κεντρικών γραφείων της εταιρείας στη Λεμεσό.

Αναφερόμενος στην εταιρεία, ο Διευθύνων σύμβουλος της Stademos Hotels επεσήμανε ότι βασικό μέρος της στρατηγικής της αποτελεί η συνεχής επένδυση σε άψυχο και έμψυχο υλικό στα ξενοδοχεία.

Διαβάστε πιο κάτω όλα ανέφερε στο περιοδικό IN Business ο Δήμος Δημοσθένους:

Η δικαίωση
Με βάση τα στοιχεία του 2019 και λαμβάνοντας υπόψη ότι το ξενοδοχείο Amara είχε ανοίξει από τη Stademos τον Ιούλιο του 2019, το μερίδιο αγοράς της από το σύνολο των αφίξεων του ιδίου έτους στην Κύπρο, κυμάνθηκε στο 2,50%. Η πολύ σημαντική βράβευση της εταιρείας μας στα ΙN Business Awards, που έχουν καθιερωθεί ανάμεσα στις πιο αξιόλογες βραβεύσεις στην επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου, αναδεικνύει τη Stademos ως μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, ειδικά γιατί έχει έλθει σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Δικαιώνει τις προσπάθειες και τους στόχους όλων μας για παροχή ανωτάτου επιπέδου ποιότητας υπηρεσιών και υποδομών στα ξενοδοχεία του ομίλου μας.

 

Η επένδυση
Θεωρούμε ότι η καινοτομία στις εγκαταστάσεις και στις προσφερόμενες υπηρεσίες είναι αυτό που ξεχωρίζει ένα προϊόν από τα άλλα. Ταυτόχρονα, βασικό μέρος της στρατηγικής μας αποτελεί η συνεχής επένδυση σε άψυχο και έμψυχο υλικό στα ξενοδοχεία μας. Σε συνάρτηση με τα πιο πάνω, πολύ σημαντική παράμετρο για την επιτυχία αποτελούν τα μέλη που απαρτίζουν τις ομάδες των μονάδων μας. Προσφέρουμε ευκαιρίες για περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω προγραμμάτων συνεχούς κατάρτισης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουμε την πρωτοβουλία και την επιβράβευση των αποτελεσμάτων.

Καλλιεργούμε πνεύμα ομαδικότητας, ευδοκιμούμε στις προκλήσεις και πάντα στόχο έχουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών που θα υπερβαίνει τις προσδοκίες τους. Με αφοσίωση και ομαδικό πνεύμα, σε ένα φιλικό, φιλόξενο και ιδανικό περιβάλλον, στο οποίο οι άνθρωποί μας αισθάνονται υπερήφανοι να ανήκουν.

 

Τα πλάνα
Με την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής σεζόν, ευελπιστούμε ότι θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με σειρά αναβαθμίσεων στο 5 αστέρων Elysium στην Πάφο και στο 4 αστέρων Mediterranean Beach στη Λεμεσό. Επίσης, θα ολοκληρωθεί η επέκταση και ανακαίνιση των κεντρικών γραφείων της εταιρείας μας στη Λεμεσό.

 

Η συνεργασία
Η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου ήταν ανέκαθεν ένας από τους θεμελιώδεις άξονες της οικονομίας μας. Μέσω των συνεχών επενδύσεων στις οποίες προβαίνει, ακόμη και σε δύσκολες εποχές, προσφέρει στήριξη στην οικονομία του τόπου μας.

Δυστυχώς, όμως, όπως και σε κάθε άλλη χώρα, ο τουριστικός κλάδος είναι επιρρεπής σε εξωγενείς παράγοντες, από τους οποίους τις περισσότερες φορές επηρεάζεται αρνητικά.

Αυτός είναι ένας βασικός λόγος, για τον οποίο οι πρωτοβουλίες και οι προσπάθειες των επιχειρηματιών του κλάδου πρέπει να στηρίζονται και από το κράτος, έτσι ώστε ιδιωτικός και δημόσιος τομέας συνεργαζόμενοι να αλληλοσυμπληρώνονται, και συνεπώς, να είμαστε σε θέση να παρουσιάζουμε ένα τουριστικό προϊόν ολοκληρωμένο, με ταυτότητα.

Οι προκλήσεις
Όπως είχα αναφέρει και πιο πάνω, εκτός από τους αστάθμητους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον τουρισμό μας σε μεγάλο βαθμό και να ανατρέψουν οποιαδήποτε πλάνα, οι προκλήσεις για τον τουρισμό είναι συνεχείς και αρκετά απαιτητικές. Είναι, κυρίως, η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, αλλά και η εποχικότητα. Εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.                                                                                   
Είναι, ακόμα, το άνοιγμα καινούργιων αγορών, έτσι ώστε να μην εξαρτόμαστε από περιορισμένο αριθμό χωρών, η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στον μέγιστο βαθμό, όχι μόνο για την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό, αλλά και για την καθημερινή λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων.

Stademos Hotels
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1987 από τον μέχρι σήμερα Α΄ Εκτελεστικό Σύμβουλο, Σταύρο Δημοσθένους. Εργοδοτεί γύρω στα 1.000 άτομα, ενώ ο ετήσιος κύκλος εργασιών της κατά το 2019 είχε ξεπεράσει τα €65.000.000.

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής