Ο διορατικός Ρένος Ανδρέου-«Τότε είχε αρχίσει να δείχνει τα δόντια της η οικονομία και σε μας»

InBusinessNews  21/07/2021 12:31
Ο διορατικός Ρένος Ανδρέου-«Τότε είχε αρχίσει να δείχνει τα δόντια της η οικονομία και σε μας»

Ο διορατικός Ρένος Ανδρέου-«Τότε είχε αρχίσει να δείχνει τα δόντια της η οικονομία και σε μας»

InBusinessNews  21/07/2021 12:31

Τις προβλέψεις του για το 2010 είχε δώσει σε συνέντευξή του στο περιοδικό IN Business ο Ρένος Ανδρέου.

Ο γενικός διευθυντής της McDonald’s Κύπρου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών, είχε τονίσει ότι οι πελάτες δεν είχαν μειωθεί, αλλά είχαν την τάση να αγοράζουν φθηνότερα προϊόντα. «Κάποιος, ο οποίος αγόραζε full γεύμα με παγωτό ή μηλόπιτα, τώρα αρκείται σε δύο cheeseburger, ένα νερό, μείωσε την ποσότητα που παίρνει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

Κληθείς να σχολιάσει τα δεδομένα της αγοράς εκείνης της εποχής είχε σημειώσει: «Αν και από την 1η του Γενάρη μέχρι τον Αύγουστο όλα ήταν πάνω, βλέπαμε μια άνοδο τόσο σε πελάτες όσο και σε πωλήσεις. Άρχισε να δείχνει τα δόντια της η οικονομία και σε μας. Αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το Μάιο-Ιούνιο, οπότε θα δούμε πώς θα επιδράσει και η τουριστική περίοδος. Αν για παράδειγμα, υπάρχει και του χρόνου μια μείωση του 10, 11, 12% στις αφίξεις των τουριστών, τότε θα συνεχιστεί αυτή η μείωση».


Διαβάστε ακόμα:

Ρένος Ανδρέου: Ένας επιχειρηματίας με όλα τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου ηγέτη

Ρένος Ανδρέου: Με σεβασμό στους συνεργάτες και προμηθευτές

Απέραντη θλίψη… Έφυγε από τη ζωή ο Ρένος Ανδρέου

Τα μηνύματα που έστελνε ο Ρένος Ανδρέου λίγο μετά το κούρεμα του 2013


Μιλώντας έπειτα από μία διεθνή κρίση, η οποία δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την Κύπρο, ο αποβιώσας είχε επισημάνει σε συνέντευξή του στο IN Business: «Τα εστιατόρια έχουν επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το βλέπουμε, διότι εμείς είμαστε πιο φθηνός προορισμός για μια οικογένεια που θα πάει έξω για φαγητό. Μια οικογένεια με τέσσερα άτομα μπορεί να φάει με 20 ευρώ κοντά μας, ενώ σ’ ένα εστιατόριο θα χρειαστεί 80 ευρώ και πάνω. Οπότε αντιλαμβάνεστε, εκείνοι έχουν επηρεαστεί πολύ περισσότερο από μας. Στη Λάρνακα τουλάχιστον φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούμε δραματικά ούτε να περάσει από το νου κάποιου ότι θα απολύσουμε κόσμο ή ότι θα έχουμε μειωμένες πωλήσεις».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας