Ρένος Ανδρέου: Ένας επιχειρηματίας με όλα τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου ηγέτη

InBusinessNews  21/07/2021 11:09
Ρένος Ανδρέου: Ένας επιχειρηματίας με όλα τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου ηγέτη

Ρένος Ανδρέου: Ένας επιχειρηματίας με όλα τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου ηγέτη

InBusinessNews  21/07/2021 11:09

Ο Ρένος Ανδρέου, τέως γενικός διευθυντής της McDonald’s Κύπρου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, είχε βραβευτεί το 2017 μαζί με τον αδερφό του Μιχάλη Ανδρέου, για τις ηγετικές του ικανότητες στην Κατηγορία Τουρισμός, Εστίαση και Ψυχαγωγία, στο πλαίσιο της 4ης απονομής των ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό Gold, ο Ρένος Ανδρέου δήλωνε ότι θαύμαζε τον ιδρυτή της αλυσίδας εστιατορίων McDonald’s Ray Kroc, ενώ υπογράμμιζε πως ο ηγέτης γεννιέται και δείχνει τις ικανότητες του από νεαρή ηλικία.

Διαβάστε εδώ:

Απέραντη θλίψη… Έφυγε από τη ζωή ο Ρένος Ανδρέου

Ρένος Ανδρέου: Με σεβασμό στους συνεργάτες και προμηθευτές

Τα μηνύματα που έστελνε ο Ρένος Ανδρέου λίγο μετά το κούρεμα του 2013

Ρένος Ανδρέου: Τότε είχε αρχίσει να δείχνει τα δόντια της η οικονομία και σε μας

Διαβάστε πιο κάτω τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό Gold:

Οι καλοί ηγέτες γεννιούνται ή γίνονται;

Η ηγεσία σίγουρα δεν μπορεί να αποκτηθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος για κάποιον να εξελιχθεί και να ωριμάσει ως ηγέτης και είναι σημαντικό να έχουμε το σωστό περιβάλλον, τους σωστούς συμβούλους και, το σημαντικότερο, να διαθέτει το σωστό χαρακτήρα και ήθος. Πιστεύω επίσης ότι οι ηγέτες δείχνουν τις ικανότητές τους από νεαρή ηλικία. Είναι στο DNA τους! Τα παιδιά που έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στα μαθηματικά, τη φυσική και την επιστήμη έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να γίνουν ηγέτες όταν μεγαλώσουν.

Μπορείτε να αναφέρετε έναν εξαιρετικό επιχειρηματικό ηγέτη που θαυμάζετε; Τι τον κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό;

Τον επιχειρηματικό ηγέτη που θαυμάζω είναι ο Ray Kroc, ο ιδρυτής των McDonald’s στις ΗΠΑ το 1954. Στην ηλικία των 52 ετών αγόρασε ένα μικρό κατάστημα που πωλούσε μπιφτέκια από τους δύο αδελφούς McDonald και κατάφερε να το μετατρέψει σε κολοσσιαία παγκόσμια αλυσίδα, η οποία είναι πλέον η πιο επιτυχημένη αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εξυπηρέτησης στον κόσμο. Εισήγαγε την τυποποίηση και την εξορθολογισμένη λειτουργία, επιτρέποντας στα εστιατόρια να αυξήσουν δραματικά την ταχύτητα εξυπηρέτησης και να κατακτήσουν νέες αγορές με οικεία τρόφιμα σε χαμηλές τιμές.

Ποιες είναι οι βασικές ικανότητες/δεξιότητες ενός αποτελεσματικού επιχειρηματικού ηγέτη;

Για να είναι κανείς επιτυχημένος ηγέτης, πρέπει να διαθέτει αποφασιστικότητα και να καθοδηγεί. Πρέπει να βασίζεστε στις δυνάμεις σας, να έχει θέληση αλλά ταυτόχρονα και υπομονή. Η επιτυχία δεν έρχεται άμεσα! Ένα άλλο χαρακτηριστικό ενός επιτυχημένου ηγέτη είναι η ακεραιότητα και η ειλικρίνεια, τα οποία πιστεύω είναι οι σημαντικότερες ιδιότητες σε όσους επιθυμούν να γίνουν σεβαστοί ηγέτες. Τέλος, πρέπει να έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τους ανθρώπους και τους συνεργάτες του με σεβασμό και ταυτόχρονα να είναι καλός ακροατής.

Δείτε το βίντεο με τα στιγμιότυπα από τη βράβευση του Ρένου Ανδρέου στα KEBE Business Leader Awards το 2017: 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας