Τι είχε πει στο Nicosia Economic Congress ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το όραμα του για μία Ελλάδα η οποία θα αποτελεί παγκόσμιο επενδυτικό προορισμό είχε μοιραστεί με το κοινό του 9th Nicosia Economic Congress, το οποίο είχε διεξαχθεί τον περασμένο Απρίλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο νέος, πλέον, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, τότε, είχε αναφερθεί στην προσδοκία του για μία αναβαθμισμένη οικονομία, η οποία, μετά την επίτευξη του πιο πάνω στόχου, θα τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 4%, εξηγώντας ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να επιτευχθεί με ιδιωτικά κεφάλαια.
 
Διαβάστε ακόμα: Neo Plaza: Διαγωνισμός για την ανέγερση του έργου
 
Φορολογικές μειώσεις
«Χρειάζεται ένας καταλύτης, ο μόνος πραγματικός καταλύτης είναι πολιτικός, που θα επιτευχθεί με μία μεγάλη νίκη ελπίζω της Νέας Δημοκρατίας», είχε πει, καθορίζοντας το πλάνο του κόμματος του ως εξής: μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20% σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας στα ακίνητα κατά 30%, μείωση των φόρων στα μερίσματα από 10% σε 5% και του ΦΠΑ από το 24% στο 13%.
 
Διαβάστε ακόμα: Αυξάνονται οι δαπάνες για έρευνα στην Κύπρο
 
«Θα επικεντρωθούμε σε εμβληματικές επενδύσεις που είναι κολλημένες φροντίζοντας να παρέμβουμε ενεργά για να ξεμπλοκαριστούν, όπως το Ελληνικό, για το οποίο δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ θα πρέπει να αρχίσει η επένδυση για το καζίνο», είχε αναφέρει ενώ είχε σταθεί και στο λιμάνι του Πειραιά, λέγοντας ότι ο ίδιος θα διευκολύνει έμπρακτα το πρόγραμμα της Cosco.
 

Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε μιλήσει και για το διαφορετικό δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει η Κύπρος μπροστά στα οικονομικά προβλήματα, σε σύγκριση με την Ελλάδα, εφαρμόζοντας, δηλαδή, πολιτικές χωρίς υπερβολικούς φόρους, οι οποίες δεν διασάλευσαν την ανάπτυξη. «Η Κύπρος είχε πολύ ισχυρή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με την Ελλάδα που έχει κολλήσει», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά.

Διαβάστε ακόμα: Κ. Σαββίδης: Στην πρωτεύουσα οι περισσότερες άδειες οικοδομής

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής