Α. Αβρααμίδου: Παίζοντας με το ξύλο και το φως

Από μικρή θυμάται τον εαυτό της να δημιουργεί και γενικά να τη συναρπάζει ο χώρος της τέχνης. Δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει έναν εικαστικό δρόμο. Σήμερα, η visual artist, Αφροδίτη Αβρααμίδου, μας υποδέχεται στο T-Square Studio, για να γνωρίσουμε τη δουλειά της.
 
Όταν από μικρή ξεκινάς να δημιουργείς, τότε δεν μπορείς να ξεφύγεις εύκολα από τον χώρο της τέχνης. Κάπως έτσι η Αφροδίτη βρέθηκε να σπουδάζει εικαστικές τέχνες στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και ακολούθως να επιλέγει μεταπτυχιακό διεπιστημονικού σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία.

Ένας δικός της χώρος ήταν ανέκαθεν το όνειρό της και έτσι γεννήθηκε το T-Square Studio, που είναι το εργαστήριό της, άλλα και μια εναλλακτική επιλογή με πολυθεματικά διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά. Εκεί μπορεί κάποιος να βρει lightboxes, φωτιστικές συνθέσεις με παλιά παιχνίδια, έργα τέχνης σε ξύλο, κοσμήματα, μικρά χρηστικά αντικείμενα, όπως μπρελόκ, σουβέρ, και vintage παιχνίδια. «Στο στούντιο βρίσκομαι Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10.00 μέχρι τις 18.00, ενώ κάθε Σάββατο πρωί λειτουργούν τα παιδικά εργαστήρια», αναφέρει. Η δημιουργία της που ξεχωρίζει και θεωρεί μέχρι σήμερα την πιο σημαντική, είναι η εγκατάσταση χώρου που κατασκεύασε για τη διπλωματική της εργασία στην Αθήνα. «Ήταν ουσιαστικά ένας χώρος που έμοιαζε με ξύλινο κουτί. Επενδυμένος με ξύλο περιμετρικά σε όλους του τους τοίχους και με τη δική μου ζωγραφική επέμβαση σε αυτό» εξηγεί.

Διαβάστε ακόμα: KOΡΥΦΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ: Σημαντικές μορφές του κυπριακού επιχειρείν

Διαβάστε ακόμα: Altamira: Νέα δυναμική στην Κύπρο μετά τo deal με doBank

Διαβάστε ακόμα: Αλλάζει πρόσωπο η Λευκωσία

Σημαντικό ρόλο παίζει για ένα καλλιτέχνη, σύμφωνα με την ίδια, η τεχνολογία. Με την εισβολή των social media στη ζωή μας πιστεύει πως δίνεται η δυνατότητα σ’ έναν καλλιτέχνη να διευρύνει τους ορίζοντές του και η δουλειά του να γίνει γνωστή και στο εξωτερικό. «Υπάρχουν επίσης πολλές καλλιτεχνικές πλατφόρμες, στις οποίες μπορεί ένας δημιουργός να εκθέσει και να προωθήσει τη δουλειά του. Αυτό που την εμπνέει ιδιαίτερα είναι το ξύλο. «Είναι ένα από τα υλικά που συνήθως προσαρμόζω στη ζωγραφική, αλλά και στα διάφορα designs που δημιουργώ, όπως τα lightboxes και τα κοσμήματα», προσθέτει.

Αυτό που κάνει τη δουλειά της να ξεχωρίζει πιστεύει πως είναι το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει τη δική του ιδέα σε lightbox και να είναι αυτό που θα πάρει αποκλειστικά δικό του, μοναδικό και καινοτόμο. Δημιουργεί πολλά και διάφορα αντικείμενα, με το κόστος τους να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. «Μπορεί κάποιος να βρει keyrings ή άλλα χρηστικά αντικείμενα από €5, αλλά και έργα τέχνης που μπορούν να φτάσουν μέχρι τα €400. Στην περίπτωση των lightboxes οι τιμές κυμαίνονται από €40 μέχρι €70. Τις δημιουργίες μπορεί κανείς να γνωρίσει με μια επίσκεψη στο T-Square Studio, το οποίο βρίσκεται στον χώρο του Πολυεργαστηριακού Κέντρου Χρυσαλινιώτισσας, καθώς επίσης και στις σελίδες του στούντιο στα social media.

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame