Ιάπωνας εκατομμυριούχος πήρε κυπριακή υπηκοότητα

Την κυπριακή υπηκοότητα, μέσω του σχεδίου πολιτογραφήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας , απέκτησε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος του οικονομικού ομίλου J Trust Ltd, Nobuyoshi Fujisawa.
 
Διαβάστε ακόμα: Σουπερμάρκετ χωρίς ταμεία και στην Κύπρο;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, ο Ιάπωνας επιχειρηματίας προχώρησε σε αυτή την κίνηση, παρά το γεγονός ότι οι Ιάπωνες υπήκοοι αναγκάζονται να παραιτηθούν από την ιθαγένειά τους, εάν αποκτήσουν ξένα διαβατήρια.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Fujisawa είχε περιληφθεί στο παρελθόν στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ιαπωνία.
 
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η εταιρεία J Trust Asia με έδρα τη Σιγκαπούρη, μέλος J Trust Japan και η εταιρεία Group Lease Thailand, συμφερόντων του κ. Fujisawa, βρίσκονται σε νομικές διαμάχες σε Μπαγκογκ, Σιγκαπούρη και Βρετανικές Παρθένες Νήσους για υποθέσεις ύψους  180 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Διαβάστε ακόμα: Το Business Plan του Σταύρου Μαλά

Δειτε Επισης

Mondelēz International: Managing director σε Κύπρο και Ελλάδα η Marina Hadrovic
Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως ο Καθηγητής του ΤΕΠΑΚ Διόφαντος Χατζημιτσής
Ο Νικόλας Φιλίππου αντιπρόεδρος της IUCAB-Σημαντική διάκριση για την Κύπρο
payabl.: Deputy Group CEO η Κρίστια Ευαγόρου-Παπαμιχαήλ....«Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω αυτόν το νέο ρόλο»
Θλίψη στον νομικό κόσμο-Απεβίωσε ο δικηγόρος Άντης Σκορδής
Διεθνής διάκριση για τον Ρογήρο Θεοφάνους-Αναδείχθηκε «Most Influential CEO 2025»
Οι πλουσιότεροι Κύπριοι του Ηνωμένου Βασιλείου-Ποιοι μπήκαν στη Rich List των Sunday Times για το 2025
Πρότυπο προσφοράς και αριστείας ο Δρ. Χρίστος Χρίστου-Τιμήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Συγχαίρει Γ. Παντελίδη για εκλογή στην Προεδρία ΟΕΒ ο ΠΙΣ-«Προσβλέπουμε σε εποικοδομητική συνεργασία»