Το Σχέδιο Ανάκαμψης, οι σκοπιμότητες και τα ξεκάθαρα μηνύματα Τσιόλα

InBusinessNews  31/10/2022 07:30
Το Σχέδιο Ανάκαμψης, οι σκοπιμότητες και τα ξεκάθαρα μηνύματα Τσιόλα

Το Σχέδιο Ανάκαμψης, οι σκοπιμότητες και τα ξεκάθαρα μηνύματα Τσιόλα

InBusinessNews  31/10/2022 07:30

Η απορρόφηση όλων των διαθέσιμων πόρων από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχει ειπωθεί πολλάκις πως αποτελεί μονόδρομο και ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη πέραν της υλοποίησης όλων των προαπαιτούμενων προς την κατεύθυνση αυτή, θα ήταν για την αναπτυξιακή προοπτική και την οικονομία της χώρας μας, περίπου κάτι σαν αυτοχειρία.

Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι φορές που το κοινό καλό στην Κύπρο θυσιάζεται στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Διαβάστε ακόμα: 

Τα ξεκάθαρα συναφή μηνύματα που έστειλε μέσω της συνέντευξής του στο InBusinessNews ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών Θεοδόσης Τσιόλας, είναι ενδεικτικά και καλό θα είναι να ληφθούν απ’ όλους σοβαρά υπόψη. «Πρέπει να αφήσουμε την υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μακριά από μικροκομματικές και προεκλογικές σκοπιμότητες και να συνδράμουμε όλοι για τον εθνικό στόχο της ανάπτυξης και της δημιουργίας της Κύπρου στην οποία θα ζήσουν τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόλας.

Διαβάστε εδώ: Θεοδόσης Τσιόλας: Ο νέος κύκλος στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία

Για να προσθέσει περαιτέρω με νόημα πως η πρώτη δόση ύψους 85 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να καταβληθεί νωρίτερα και να υποδείξει την ανάγκη, όπως όλοι εμπλεκόμενοι ενώσουν δυνάμεις, τόσο για την ταχεία απορρόφηση των πόρων του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όσο και για την αποδοτικότητα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε εδώ: «Καλά νέα για την Κύπρο»-Άνοιξε τον δρόμο για τα €85 εκατ. η Κομισιόν

Πρόκειται για μηνύματα ιδιαίτερης αξίας, που αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη από την στιγμή που προέρχονται από έναν κορυφαίο τεχνοκράτη με βαθιά εμπειρία και γνώση. Και που ο λόγος του σαφώς και δεν εμπεριέχει σε καμία περίπτωση το στοιχείο της όποιας πολιτικής ή κομματικής σκοπιμότητας.  

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας