Προκηρύχθηκαν θέσεις στο Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου εξέδωσε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εντός 30 ημερών.

Σημειώνεται πως σε συνέχεια των συστάσεων της έκθεσης των πέντε προέδρων με τίτλο «Η ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης της Ευρώπης», η Επιτροπή αποφάσισε, στις 21 Οκτωβρίου 2015, να συστήσει ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Συμβούλιο.

Αποστολή του συμβουλίου είναι να συμβάλλει, υπό συμβουλευτική ιδιότητα, στην άσκηση των καθηκόντων της Επιτροπής στο πλαίσιο της πολυμερούς δημοσιονομικής εποπτείας της ζώνης του ευρώ.

Το συμβούλιο απαρτίζεται από έναν/μία πρόεδρο και τέσσερα μέλη. Διορίζονται για περίοδο τριών ετών και αμείβονται σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με τον βασικό μισθό βαθμού AD 15 για τον πρόεδρο και AD 14 για τα μέλη. Αναμένεται ότι ο πρόεδρος θα διαθέτει περίπου 20 πλήρεις ημέρες ετησίως και τα μέλη περίπου 10 πλήρεις ημέρες ετησίως για τις αντίστοιχες αρμοδιότητές τους.

Προβλέπεται η διεξαγωγή συνεντεύξεων επιλογής τον Ιούνιο, ώστε να εξασφαλιστεί η σύσταση και η έναρξη λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου έως τον Σεπτέμβριο του 2016. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην ιστοσελίδα του Δημοσιονομικού Συμβουλίου στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη