Έβγαλα κι εγώ λεφτά στο εξωτερικό

Ναι λοιπόν. Το παραδέχομαι. Σήκωσα όλες τις καταθέσεις μου από τις κυπριακές τράπεζες και ειδικά τη Λαϊκή τους τελευταίους τέσσερις μήνες και ειδικά τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες.

Ξεκίνησα από τα τέλη Οκτωβρίου όταν άρχισε η παραφιλολογία σε ευρωπαϊκούς κύκλους. Απέσυρα και αρκετά τον Δεκέμβριο όταν έκανε σχετική δήλωση ο Σόιμπλε.

Στη συνέχεια άκουσα τον Άντρο Κυπριανού να λέει πως η τρόικα θέτει επιτακτικά στο τραπέζι θέμα μεγάλου κουρέματος των καταθέσεων και απέσυρα ακόμα μερικές χιλιάδες.

Από τις αρχές Μαρτίου, όταν η κυβέρνηση και Πρόεδρος διέψευδαν κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο (είναι πολλά τα links) κατάλαβα πως όντως κάτι δεν πήγαινε καλά και απέσυρα όλες τις καταθέσεις μου.

Ούτε προνομιακή ενημέρωση είχα, ούτε τίποτα. Απλά βλέποντας τις εξελίξεις έλαβα κάποιες αποφάσεις που θα διασφάλιζαν τις αποταμιεύσεις μου. Θα με κρεμάσετε; Θα μου βρείτε άδικο;
Τα πιο πάνω είναι αποκύημα της φαντασίας μου.

Κάποιοι άλλοι όμως μπορεί  όντως να ήταν προνοητικοί και να κινήθηκαν εγκαίρως. Προσέξτε λοιπόν όσοι θα διαρρεύσετε λίστες, να μην αφήσετε άτομα εκτεθειμένα επειδή φάνηκαν πιο έξυπνοι από άλλους ακόμα και από εσάς κ. βουλευτές.

ΥΓ: Μπορείτε επίσης να ζητήσετε και κατάλογο με 6.000 τρόπους με τους οποίους οι τράπεζες εμπόδιζαν τους πελάτες τους να αποσύρουν χρήματα.
 

Δειτε Επισης

Ανθρώπινο δικαίωμα η ασφάλεια και υγεία στην εργασία
Το μούδιασμα στην αγορά ακινήτων, η προοπτική και οι προκλήσεις
Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη