Γ. Βασιλάκος: Ενισχύεται η Κωτσόβολος, προσεχώς κατάστημα στην Πάφο

Στην ενδυνάμωση του μεριδίου αγοράς της στοχεύει η Κωτσόβολος, ανταποκρινόμενη με ευελιξία και ποιότητα στις ανάγκες των Κύπριων πελατών, υπογραμμίζει ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, Γιάννης Βασιλάκος.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews στο πλαίσιο του «IN Business Forecasting 2023» ο κ. Βασιλάκος εκφράζει την εκτίμηση ότι το 2023 θα κινηθεί με θετικό πρόσημο για το λιανικό εμπόριο, παρόλο που προβλέπεται μία πτωτική τάση στην κατηγορία IT-Computing, η οποία έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται.

Εξάλλου, σύντομα έρχεται το τρίτο κατά σειρά κατάστημα Κωτσόβολος στην Κύπρο, το οποίο θα λειτουργήσει στην Πάφο, ενώ η εταιρεία προχωρά σε περαιτέρω ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού, αναγνωρίζοντας ότι μία τέτοια στροφή είναι πολύ σημαντική για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο.

Διαβάστε ακόμα:

Ιδιοκατοίκηση: Άνετα σπίτια απ' τη μία, στέγες στάζουν απ' την άλλη


Τα πέντε μεγάλα έργα που αλλάζουν τους δρόμους της Κύπρου

 

Πώς αναμένεται να κινηθούν η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2023;

Οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας μεσοπρόθεσμα παραμένουν θετικές, αλλά με σημαντικό βαθμό αβεβαιότητας. Μετά τη βελτίωση το 2022 σε σχέση με το 2021, η οικονομία αναμένεται να παρουσιάσει κάποια επιβράδυνση το 2023, λόγω των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία και του συνεχιζόμενου πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Παράλληλα, η παρατεταμένη αύξηση τιμών είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την κυπριακή οικονομία.

Μέσα σ’ αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και σε μία απαιτητική αγορά, όπως αυτή της Κύπρου, καταφέρνουμε με ευελιξία και προσαρμοστικότητα να ανταποκριθούμε και να εξελίξουμε το μοντέλο μας, εξασφαλίζοντας ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να στηριχθούν σε εμάς για τις αγορές τους και να βρουν προϊόντα και υπηρεσίες, για κάθε ανάγκη τους. Αυτός είναι ο στόχος μας και για τη νέα χρονιά. Να συνεχίσουμε να δίνουμε την καλύτερη αγοραστική εμπειρία στους πελάτες μας, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα για μία Καλύτερη Ζωή για όλους.

Θετικό πρόσημο, αλλά υποχωρεί το IT-Computing

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα του λιανεμπορίου για το 2023; Πιστεύετε ότι το 2023 θα κινηθεί με θετικό πρόσημο, αρνητικό πρόσημο ή το ίδιο με το 2022;

Είναι αναμενόμενο πως το λιανικό εμπόριο θα ακολουθήσει την αντίστοιχη πορεία της κυπριακής οικονομίας. Γνωρίζοντας πως ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2022 ήταν πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης στην Κύπρο και πως το λιανικό εμπόριο αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 12,5% σε αξία και 3% σε όγκο, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021, θεωρώ πως η νέα χρονιά θα κινηθεί με θετικό πρόσημο, αν και προβλέπουμε μία πτωτική τάση στην κατηγορία IT-Computing, η οποία έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται.

Ποιες είναι οι σημαντικές τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να παρακολουθηθούν/προσεχθούν στον τομέα δραστηριοποίησής σας για το 2023;

Οι πληθωρικές πιέσεις που βιώνουμε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, είναι σημαντικές. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και η επάνοδος των υγειονομικών περιορισμών στην Κίνα ήρθαν σε κόντρα με τις προσδοκίες για αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων, δημιουργώντας ένα νέο κύμα σημαντικών αυξήσεων του κόστους ενέργειας, αλλά και πρώτων υλών, όπως το γυαλί, τα μέταλλα και τα ηλεκτρονικά.

Οι μαζικές αγορές, η αποθήκευση προϊόντων που έχουν αγοραστεί σε χαμηλότερες τιμές, ακόμα και εκτός εποχικότητας, αλλά και η βελτιστοποίηση και προσαρμογή του λειτουργικού μας μοντέλου ώστε να εξοικονομηθούν κόστη σε τομείς, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, τα καύσιμα κίνησης, τα ενοίκια κ.ά., ήταν πρακτικές που εφαρμόσαμε ως εταιρεία για την διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς μας. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να εξετάζουμε συνεχώς τις μεταβαλλόμενες συνθήκες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών με στόχο να διασφαλίσουμε την υγιή εξέλιξή μας στην αγορά και την αποφυγή της καθολικής μετακύλισης της αύξησης αυτής στις τιμές των προϊόντων μας.

Έρχεται το τρίτο κατάστημα

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2023; Ποιοι είναι στόχοι σας;

Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε το μερίδιό μας στην αγορά, ανταποκρινόμενοι με ευελιξία και ποιότητα στις ανάγκες των Κύπριων πελατών μας. Σύντομα-όπως είχαμε προαναγγείλει-ανοίγουμε και το νέο μας κατάστημα στην Πάφο, το τρίτο κατά σειρά, μετά τη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Ακόμη, ενισχύουμε περισσότερο τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αφού μια τέτοια στροφή είναι πολύ σημαντική για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που αναζητούμε και αυτό στο οποίο στοχεύουμε, είναι η ανάπτυξή μας με ένα βιώσιμο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλά λειτουργικά κόστη και υπηρετώντας την άρτια κάλυψη των αναγκών των Κύπριων καταναλωτών. Η Κύπρος αποτελεί για εμάς το πρότυπο για την επέκτασή μας και σε άλλες αγορές.

Δειτε Επισης

Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls