Ρωσία: Προς «εθνικοποίηση» περιουσιακών στοιχείων της Ουκρανίας

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εθνικοποιήσει ξένα περιουσιακά στοιχεία στην προσαρτημένη Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συνδέονται με ουκρανική ιδιοκτησία, και θα διοχετεύσει μερικά από τα έσοδα για να υποστηρίξει όσους πολεμούν στην Ουκρανία.

«Οι βουλευτές του Κρατικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Κριμαίας ενέκριναν ψήφισμα για την εθνικοποίηση της περιουσίας ξένων πολιτών και κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο Πρόεδρός τους Βλαντιμίρ Κωνσταντίνοφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το τοπικό κοινοβούλιο, που δημιουργήθηκε από τη Μόσχα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, είπε ότι το νομοσχέδιο στοχεύει περιουσία Ουκρανών προσώπων και επιχειρήσεων και ότι εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ο Κωνσταντίνοφ είπε ότι ο κατάλογος με τα περιουσιακά στοιχεία "περιλαμβάνει περίπου 500 εγκαταστάσεις, που συνδέονται με επιχειρήσεις και τράπεζες, τον τουρισμό και αθλητικές υποδομές".

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων είπαν ότι ο κατάλογος περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία του πλουσιότερου Ουκρανού, Rinat Akhmetov, του ολιγάρχη Igor Kolomoisky, γύρω στις 10 ουκρανικές τράπεζες, εργοστάσια και την ποδοσφαιρική ομάδα Δυναμό Κιέβου.

"Μέρος των κερδών θα πάνε προς υποστήριξη όσων συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση", είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο Κωνσταντίνοφ, χρησιμοποιώντας τον όρο του Κρεμλίνου για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η τοπική κυβέρνηση είπε ότι οι αρχές θα διαμοιράσουν αυτή την υποστήριξη εν μέρει "δίνοντας οικόπεδα" δωρεάν.

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών