Κέρδη για το αργό μετά από υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

​​​​​​​Κέρδη σημείωσαν τα futures του αργού, συμπαρασυρόμενα από τους μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς δείκτες, μετά τη δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων που υποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει αρχίσει την πτωτική πορεία, πράγμα που είναι θετική εξέλιξη για το πετρέλαιο.

Τα futures του παγκόσμιου ορόσημου, βρετανικού αργού τύπου Brent κέρδισαν 1,64% στα 94,60 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate κέρδισε 1,94%, στα 87,54 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι ο πληθωρισμός είχε αρχίσει να μειώνεται, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει στην Federal Reserve να επιβραδύνει τον επιθετικό ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων.

Οι δείκτες της Wall Street κέρδισαν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, ενώ ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε, καθιστώντας το πετρέλαιο σε δολάρια λιγότερο ακριβό για κατόχους άλλων νομισμάτων.

"Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν κατά κάποιο τρόπο θετικά. Οι μετοχές απογειώθηκαν από αυτό και φαίνεται ότι τραβάμε ψηλά τώρα", δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη. 

Η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θαλάσσιο ρωσικό αργό, η οποία θα ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου, σημαίνει ότι πρέπει να αντικατασταθούν 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας την Τρίτη.

"Όταν δείτε τι προμηνύει η ανακοίνωση από τον IEA σχετικά με τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, αυτό θα πρέπει να ωθήσει προς τα πάνω", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στην Price Futures Group.

Στην προσφορά των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου αναμένεται να έχουν μειωθεί κατά περίπου 300.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα, εν όψει των αναφορών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, που αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών