Αερομεταφορές: Το 2020 γύρισαν 21 χρόνια πίσω

Πάνω από δύο δεκαετίες ανάπτυξης στην αεροπορική επιβατική κίνηση χάθηκαν το 2020, σύμφωνα με νέα έρευνα.

«Η πανδημία και οι συνέπειές της εξαφάνισαν 21 χρόνια ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης μέσα σε μερικούς μήνες, μειώνοντας τη φετινή κίνηση σε επίπεδα που τελευταία φορά είδαμε το 1999», αναφέρει η έρευνα της Cirium, εταιρείας δεδομένων και στατιστικών για τον τομέα των ταξιδίων.

«Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, η επιβατική κίνηση εκτιμάται ότι υποχώρησε κατά 67% το 2020», αναφέρει η εταιρεία σε δεκλτίο Τύπου.

Μόνο 2,9 τρισ. χιλιόμετρα επιβατών (revenue passenger kilometers – RPKs), καταγράφηκαν το 2020, έναντι 8,7 τρισ. το 2019. Τα RPKs χρησιμοποιούνται ως μονάδα μέτρησης της αεροπορικής κίνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cirium, οι αεροπορικές πραγματοποίησαν μόλις 16,8 εκατ. πτήσεις από την 1η Ιανουαρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2020, έναντι 33,2 εκατ. την ίδια περίοδο του 2019.

Πάνω από 40 αεροπορικές σταμάτησαν εντελώς ή ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους και οι ειδικοί αναμένουν περισσότερα λουκέτα το 2021.

Ο δρόμος προς την ανάκαμψη
Η περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού και η Βόρεια Αμερική ήταν εκείνες που κινήθηκαν πιο γρήγορα στην κούρσα της προσπάθειας ανάκαμψης, σύμφωνα με την έρευνα της Cirium.

Η τάση αυτή αποτυπώθηκε στη λίστα με τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο, όπου κυριάρχησαν τα αεροδρόμια των ΗΠΑ και της Κίνας.

Γνωρίζοντας ότι μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο και η Σανγκάη απουσιάζουν από τη λίστα, ο Ντέιβιντ Γουάιτ, αντιπρόεδρος στρατηγικής της Cirium, ανέφερε στο CNBC ότι αεροδρόμια, όπως το JFK της Νέας Υόρκης, επλήγησαν δυσανάλογα λόγω της υψηλής διεθνούς κίνησης που παρουσιάζουν σε φυσιολογικές συνθήκες.

Οι ειδικοί της Cirium αναμένουν ότι η επιβατική ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια θα ανακάμψει το 2024 ή το 2025 και τα πρώτα τμήματα που θα επιδείξουν βιώσιμη ανάκαμψη θα είναι οι τοπικές πτήσεις και οι πτήσεις για λόγους αναψυχής.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών