Keep it in the family: To Τοp 10 με τις πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ

Oι ΗΠΑ αποτελούν την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου. Στο βάθρο των δέκα πλουσιότερων οικογενειών της χώρας βρίσκονται γνωστά ονόματα ακόμη γνωστότερων brands. Οι περιουσίες τους είναι αμύθητες και η επιρροή τους ακόμη μεγαλύτερη. Το περιοδικό Forbes αποκάλυψε το Top 10 των οικογενειών αυτών, και δεν μπορούμε παρά να φανταστούμε τη ζωή μας στη θέση τους.

10 Newhouse: $30 δισ.
Η «αυτοκρατορία» Newhouse ιδρύθηκε από τον Σαμ Νιούχαους το 1922, όταν ξεκίνησε την εκδοτική Advanced Publications. Εάν το όνομα δε σας λέει κάτι, απλά και μόνο πρέπει να αναφέρουμε πως εκτός από σταθμούς τηλεόρασης, εφημερίδες όπως The New Yorker και περιοδικά όπως το Vogue, η οικογένεια διαχειρίζεται και την πασίγνωστη Conde Nast Publications.

9 Pritzker: $32,5 δισ.
Sweet Home Chicago για την οικογένεια Πρίτζκερ η οποία προέρχεται από την μεγαλούπολη των κεντρικών ΗΠΑ και η οποία έχει στην κατοχή της την παγκοσμίως γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Hyatt, εκ των οποίων το πρώτο ιδρύθηκε στο διεθνές αεροδρόμια του Λος Αντζελες το 1957. H οικογένεια έχει ακόμη στην κατοχή της και το βιομηχανικό όμιλο Gonglomerate.

8 Cox: $34,5 δισ.
Δύο αιώνες στο προσκήνιο του εμπορίου μετρά η οικογένεια Κοξ, από τότε που ιδρύθηκε από τον Τζέιμς Μ. Κοξ το 1898. Η οικογένεια μετρά στο χαρτοφυλάκιό της θυγατρικές όπως οι Cox Automotive και Cox Communications, δραστηριοποιούμενες στην αυτοκίνηση και τα ΜΜΕ αντίστοιχα.

7 Ε. Johnson: $36 δισ.
Η «πρώτη» οικογένεια Τζόνσον έχει έδρα τη Βοστώνη και κατέχει το 49% του κολοσσού αμοιβαίων κεφαλαίων Fidelity. Ο ιδρυτής της ήταν ο Εντουαρντ Τζόνσον, του οποίου η εγγονή Αμπιγκεϊλ διαχειρίζεται την εταιρεία.

6 S.C. Johnson: $37 δισ.
Η SC Johnson & Son ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα και δη το 1886 από τον Σάμουελ Κέρτις Τζόνσον και την παρέδωσε στον γιο του Χέρμπερτ Φισκ Τζόνσον, ο οποίος πέθανε το 1928. Η οικογενειοκρατία συνεχίστηκε στην εταιρεία την οποία διαχειρίζονται τα εγγόνια του SC.

5 Lauder: $40 δισ.
Η Estée Lauder είναι πασίγνωστος κολοσσός καλλυντικών ο οποίος ιδρύθηκε το 1946 από τους Εστέ και Τζόζεφ Λοντέρ. Μέχρι και σήμερα, το 77% της εταιρείας ανήκει στους γόνους Λοντέρ.

4 Cargill-MacMillan: $47 δισ.
Με έτος ίδρυσης το 1865, η Cargill εδραιώθηκε υπό τον ιδρυτή της Γουίλιαμ Γουάλας Κάργκιλ ως μικρή επιχείρηση σιτηρών. Ο θετός γιος του Κάργκιλ, Τζον ΜακΜίλαν ανέλαβε τα ηνία το 1909. Δύο από τις μάρκες που διαχειρίζεται η εταιρεία συμπεριλαμβάνουν τη γνωστή αμερικανική σοκολατοποιία Wilbur, αλλά και τις ζωοτροφές Purina.

3 Μars: $94 δισ.
Ολοι γνωρίζουμε τα γλυκίσματα της συγκεκριμένης εταιρείας, όπως Mars και M&Ms. Από το 1883 και ύστερα, η Mars είναι και ο μεγαλύτερος αμερικανικός κολοσσός στη συγκεκριμένη βιομηχανία. Μεταξύ άλλων η εταιρεία διαχειρίζεται και μάρκες ζωοτροφών όπως Pedigree, Royal Canin και Whiskas.

2 Κoch: $100 δισ.
Mε προφορά “Κοτς”, η ελίτ αμερικανική οικογένεια έχει απασχολήσει πολλάκις τα ΜΜΕ των ΗΠΑ αφού ανακατεύεται και στα λόμπι της πολιτικής με τεράστιες δωρεές. Η επιχείρηση έχει ετήσια έσοδα $115 δισ.

1 Walton: $247 δισ.
Η πλουσιότερη μη-γαλαζοαίματη οικογένεια του κόσμου είναι η οικογένεια Γουάλτον. Το μονοπάτι που θα σας κάνει να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται ξεκίνησε το 1962 όταν οι αδερφοί Μπαντ και Σαμ Γουάλτον άνοιξαν το πρώτο τους εμπορικό κατάστημα. Το κατάστημα αυτό λεγόταν Walmart.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία