Στο «στόχαστρο» των αρχών η Ant Group

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» στις μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Alibaba, καθώς οι κινεζικές αρχές έδωσαν εντολή στην θυγατρική Ant Group να διορθώσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Στις απογευματινές συναλλαγές, οι μετοχές της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ Alibaba κατέγραφαν πτώση 8,5%. Την Πέμπτη, οι μετοχές της εταιρείας δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα από τις αναφορές πως οι κινεζικές αρχές θα διενεργήσουν έρευνα στον κολοσσό για αντιμονοπωλιακή συμπεριφορά.

Ως προς την Ant Group, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία fintech του κόσμου, οι κινεζικές αρχές της έδωσαν εντολή να διορθώσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και να συμμορφωθεί με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας κάλεσε τα στελέχη της Ant το Σάββατο και τα διέταξε να καταρτίσουν σχέδιο διόρθωσης και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του σχεδίου αυτού στις δραστηριότητες, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών πιστώσεων, ασφάλισης και διαχείρισης πλούτου.

Σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται πως η Ant Group δεν διαθέτει έναν ισχυρό μηχανισμό διακυβέρνησης, πως αψηφά τις απαιτήσεις ρυθμιστικής συμμόρφωσης και πως εμπλέκεται σε ρυθμιστικό αρμπιτράζ. Επίσης, πως η εταιρεία χρησιμοποίησε τη θέση της στην αγορά για να αποκλείσει αντιπάλους και να βλάψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των καταναλωτών.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία