Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να ταξιδέψουν. Ποιοι είναι οι top προορισμοί μετά την πανδημία

Αισιοδοξία επικρατεί  από την προηγούμενη εβδομάδα μετά τις ανακοινώσεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Και, παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμα σε όλους στις ΗΠΑ μέχρι τον Μάιο του 2021, ορισμένοι άνθρωποι έσπευσαν να κάνουν σχέδια για  τις επόμενες διακοπές τους.

Σύμφωνα με το Business Insider, η μηχανή αναζήτησης ταξιδιών Skyscanner στις 9 Νοεμβρίου 2020, όταν ολοκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις για το πολλά υποσχόμενο εμβόλιο της Pfizer, οι αναζητήσεις για μετ ‘επιστροφής οικονομικές θέσεις από τις ΗΠΑ στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 39% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα, ενώ οι νέες κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 25%.

Ομοίως, στις 16 Νοεμβρίου 2020, όταν οι πραγματοποιήθηκαν οι ανακοινώσεις για το εξίσου αποτελεσματικό εμβόλιο της Moderna, οι αναζητήσεις για μετ ‘επιστροφής οικονομικές θέσεις από τις ΗΠΑ προς το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 63% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ αντίστοιχα οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 17%.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, πως οι περισσότεροι ταξιδιώτες εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί, καθώς παρατηρήθηκε πως οι πολιτικοί ταξιδιώτες έψαχναν για πιθανούς περιορισμούς εντός των ΗΠΑ.

Αυτό που αποτελεί έκπληξη είναι πως αρκετοί Αμερικανοί αναζητούσαν προορισμούς με τις μεγάλες μητροπόλεις να κατέχουν τα πρωτεία της λίστας, με προεξάρχουσες τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι να είναι οι τρεις πρώτες.

Η επέλαση της πανδημίας είχε αναγκάσει ταξιδιώτες να αποφεύγουν μεγάλες πόλεις, με ορισμένους να επιλέγουν για τις διακοπές τους είτε μικρές πόλεις, είτε κάμπινγκ στην εξοχή ή ακόμα και οδικά ταξίδια με τροχόσπιτο. Μετά την πρώτη ανακοίνωση για τη διάθεση εμβολίου αυτό άλλαξε και οι μεγάλες πόλεις έφτασαν και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων για άλλη μια φορά.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι, όταν ξέσπασαν νέα για ένα δεύτερο πιθανώς βιώσιμο εμβόλιο, οι ταξιδιώτες άρχισαν να ονειρεύονται ακόμη μεγαλύτερα ταξίδια, με τους διεθνείς προορισμούς από το Λονδίνο έως το Μόναχο να είναι μεταξύ των τους 10 δημοφιλέστερων προορισμών διεθνώς.

Οι ειδικοί προβλέπουν ανάκαμψη των ταξιδιών
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα των ταξιδιών για το Skyscanner, Μαρκ Κρόσεϊ, δήλωσε ότι οι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ ενθαρρύνονται από τα καταργημένα τέλη αλλαγής των εισιτηρίων που έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες.

«Η επιλογή των ευέλικτων ταξιδιωτικών ναύλων δεν έχει περάσει απαρατήρητη και οι αμερικανοί ταξιδιώτες νιώθουν αναμφίβολα ότι επωφελούνται», είπε, προσθέτοντας ότι οι χαμηλοί ναύλοι και η ευελιξία θα συνεχίσουν για λίγο και μετά το τέλος της πανδημίας.

Το Business Insider, ανέφερε τον Απρίλιο ότι πολλοί ειδικοί προέβλεψαν – αν και δεν όρισαν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – τα ταξίδια θα ανακάμψουν γρήγορα.

«Η επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν είναι διαχρονική», δήλωσε εκπρόσωπος του TripAdvisor, «Αυτό που έχουμε δει μέσω του SARS, του Έμπολα, των τρομοκρατικών επιθέσεων και πολλών φυσικών καταστροφών είναι ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία ανέκαμπτε μετά από λίγο.»

Ο CEO και συνιδρυτής της TripScout, Κόνραντ Βαλιτζένσκι, δήλωσε ότι βλέπει τα νέα για τα εμβόλια αποτελούν ίσως «την πρώτη σημαντική ηθική ώθηση από τον Μάρτιο» για τους ταξιδιώτες.

«Θα χρειαστούν μερικοί μήνες για να δούμε τον αντίκτυπο, αλλά υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ», είπε.

Οι Αμερικανοί ονειρεύονται να ταξιδέψουν στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, μεταξύ αυτών είναι:

  • Λονδίνο
  • Παρίσι
  • Κοπεγχάγη
  • Μάντσεστερ
  • Μαδρίτη
  • Άμστερνταμ
  • Δουβλίνο
  • Φρανκφούρτη
  • Μιλάνο
  • Μόναχο
     
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποιεί ότι «τα ταξίδια αυξάνουν την πιθανότητα να διαδώσετε τον Covid-19.», ενώ ταυτόχρονα, οι περισσότερες χώρες και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να έχουν κλειστά τα σύνορά τους για τους Αμερικανούς, ωστόσο, οι ίδιοι ελπίζουν ότι τα  θα ξανά ξεκινήσουν σύντομα.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών