Tρεις μνηστήρες για την ιταλική Serie A ετοιμάζονται για ιστορικό deal €1,6 δισ.

Τις τελικές τους προσφορές στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου έχουν υποβάλει τρεις ιδιωτικοί μετοχικοί όμιλοι, αναμένοντας την απόφαση της Serie A για συμφωνία που, σε περίπτωση που επιτευχθεί, αναμένεται να ταράξει για τα καλά τα νερά της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας της Ιταλίας.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, οι ομάδες της Serie A αναμένεται να συναντηθούν αύριο Τετάρτη, προκειμένου να εξετάσουν τις προσφορές για μερίδιο σε ένα νέο όχημα εκμετάλλευσης που θα ελέγχει τα δικαιώματα προβολής του πρωταθλήματος για τις επόμενες 10 σεζόν, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση για το ιταλικό ποδόσφαιρο», ανέφερε μια από τις πηγές.

«Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και περισσότερες συζητήσεις για να επιλεγεί ο τελικός αγοραστής, αλλά κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Η CVC Capital Partners έχει υποβάλει από κοινού προσφορά με την Advent και τον επενδυτή Fondo Strategico Italiano, αποτιμώντας το μερίδιο 10% των δραστηριοτήτων προβολής στα ΜΜΕ της Serie A, περίπου στο 1,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις πηγές.

Η CVC έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από μια κοινοπραξία υπό την Bain Capital, με τις πληροφορίες να λένε ότι οι δύο προτάσεις διαφέρουν στα δομικά χαρακτηριστικά αλλά όχι στο τίμημα που προσφέρουν.

Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Fortress κατεβάζει τη δική της εναλλακτική προσφορά μαζί με τις Apax και Three Hills Capital Partners, αποτελούμενη από ίδια κεφάλαια και χρέος, με μικρό διοικητικό έλεγχο.

Η Fortress, η οποία αρχικά πρόσφερε χρηματοδότηση χρέους στη Serie A, επανεξέτασε την προσφορά της τις τελευταίες εβδομάδες για να συμπεριλάβει ένα πακέτο μετοχών, το οποίο παρέχεται κυρίως από την Apax, ανέφερε η ίδια πηγή.

CVC και Bain παρουσίασαν τις προτάσεις τους στα κορυφαία στελέχη της Serie A μέσω τηλεδιασκέψεων την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο και ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις , συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που μέχρι τώρα εμφανίζονταν διστακτικοί για την παραχώρηση του ελέγχου.

Η συνάντηση της Τετάρτης αναμένεται να ξεδιαλύνει το τοπίο αναφορικά με το αν το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών της Serie A θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση μέσων μαζικής ενημέρωσης και να εκμεταλλευτεί τα ταμεία των ιδιωτικών μετοχικών ομίλων για να ενισχύσει τα έσοδα και να ξεπεράσει την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Όμως, κανένας από τους μνηστήρες δεν αναμένεται να εισέλθει σε αποκλειστικές συνομιλίες καθώς οι ποδοσφαιρικοί όμιλοι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο ώστε να εξετάσουν σε βάθος τις τρεις προσφορές.

Βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει τυχόν συμφωνία είναι να ψηφίσουν υπέρ της πώλησης του μεριδίου 14 από τους 20 ποδοσφαιρικοί όμιλοι.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία