Olympus: Προς πώληση το δύσκολο τμήμα της κάμερας

Οι κάμερες Olympus έχουν πέσει. Μετά από τρία συνεχόμενα έτη απώλειας λειτουργίας, ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές φωτογραφιών στον κόσμο εγκαταλείποντας το φάντασμα. Ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε τις προθέσεις του να πουλήσει τη φανταστική της μονάδα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2020.

Ο προτεινόμενος αγοραστής είναι η Japan Industrial Partners, μια 18χρονη εταιρεία ιδιωτικών μετοχών που εδρεύει στο Τόκιο, γνωστή για την αγορά της επιχείρησης υπολογιστών Vaio από τη Sony στις αρχές του 2014, μετά από παρόμοιους αγώνες κερδοφορίας.

Η επιχείρηση απεικόνισης της Olympus χρονολογείται από το 1936, με την παραγωγή του Semi-Olympus I. Στη δεκαετία του 50, η εταιρεία βρήκε επιτυχία με την εμβληματική γραμμή Pen. Τα τελευταία χρόνια, έχει εστιάσει τις περισσότερες προσπάθειες απεικόνισης των καταναλωτών σε κάμερες χωρίς καθρέφτη. Τα προϊόντα της εταιρείας έχουν γίνει καλά δεκτά τόσο από κριτικούς όσο και από αγοραστές, αλλά η φανταστική επιχείρηση γενικά έχει αγωνιστεί καθυστερημένα, λόγω σε μικρό βαθμό της πανταχού παρουσίας της κάμερας smartphone.

«Η Olympus έχει εφαρμόσει μέτρα για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά σοβαρής αγοράς ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, λόγω, μεταξύ άλλων, της ραγδαίας συρρίκνωσης της αγοράς που προκαλείται από την εξέλιξη των smartphone», γράφει η εταιρεία. Η Olympus βελτίωσε τη διάρθρωση του κόστους αναδιαρθρώνοντας τις βάσεις κατασκευής και εστιάζοντας σε εναλλάξιμους φακούς υψηλής προστιθέμενης αξίας, με στόχο την διόρθωση της δομής κερδών σε εκείνους που ενδέχεται να συνεχίσουν να αποφέρουν κέρδη ακόμη και όταν μειώνονται οι πωλήσεις. "

Η Olympus παράγει επίσης μια σειρά άλλων καταναλωτικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών εγγραφής ήχου - αν και αυτά αναμφίβολα έχουν επίσης χτυπήσει με την άνοδο των smartphone. Από την πλευρά των μη καταναλωτών, η εταιρεία έχει σημειώσει επιτυχία σε διάφορους κλάδους, όπως ιατρική / χειρουργική και επιστημονική και βιομηχανική απεικόνιση.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί. 

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών