Αεροπορικές: Εκκλήσεις για βοήθεια έκτακτης ανάγκης

Αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο προχωρούσαν σε πρωτοφανείς περικοπές δρομολογίων, κόστους και θέσεων εργασίας, εντείνοντας τις εκκλήσεις για βοήθεια έκτακτης ανάγκης καθώς το καθεστώς καραντίνας και οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πλήττουν ολοένα και περισσότερα βασικά δρομολόγια.

Οι ήδη πληγείσες μετοχές της IAG –μητρικής της British Airways—της easyJet και της Air France-KLM κατέγραψαν βουτιά καθώς οι εταιρείες ακύρωσαν τις περισσότερες πτήσεις για τις ερχόμενες εβδομάδες, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών που έχουν σχεδόν σταματήσει τις δραστηριότητές τους λόγω της πανδημίας.

«Είναι τώρα ξεκάθαρο ότι ο κορωνοϊός είναι μακράν η μεγαλύτερη κρίση στην Ιστορία της αεροπορίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Finnair Τόπι Μάνερ, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση 90% της δυναμικότητάς της και προχώρησε στη δεύτερη προειδοποίηση για την κερδοφορία μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Οι προοπτικές επισκιάστηκαν περαιτέρω αφού η Ισπανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ενώ οι ΗΠΑ επέκτειναν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Βρετανία και την Ιρλανδία και η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία άρχισαν να ζητούν από όλους τους ταξιδιώτες να μπουν σε αυτοαπομόνωση. Η Γερμανία συμβούλευσε τους πολίτες της να αποφεύγουν όσα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι απαραίτητα.

Σε μια ασυνήθιστη κοινή ανακοίνωση, οι τρεις βασικές αεροπορικές συμμαχίες του κόσμου -- oneworld, SkyTeam και Star Alliance-- ζήτησαν κρατική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τις «πρωτόγνωρες προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η βιομηχανία.

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας έχουν ανακοινώσει ότι εξετάζουν τρόπους να βοηθήσουν τη βιομηχανία.

Την ίδια ώρα και η αμερικανική αεροπορική βιομηχανία ζητά στήριξη ύψους $50 δισ. ως μέτρο έκτακτης ανάγκης. Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της United, Delta και American, δήλωσαν ότι επιθυμούν όπως η αμερικανική κυβέρνηση τους χορηγήσει δάνεια ύψους $25 δισ. και $ 5 δισ. ως επιχορήγηση για να βοηθήσει τη βιομηχανία να επιβιώσει από την επιδημία κορωνοϊού.

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών