Huawei: Εκτίναξη κατά 66% των πωλήσεων στο γ' τρίμηνο

Η προέλαση της Huawei στην αγορά των smartphones συνεχίζεται με ρυθμό που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, καθώς οι πωλήσεις της εντός Κίνας κατά το γ’ τρίμηνο του 2019 εκτοξεύθηκαν κατά 66% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η ερευνητική εταιρεία Canalys. 

Οι παραγγελίες της κινεζικής εταιρείας «εντός των τειχών» έφθασαν στα 41,5 εκατ. συσκευές βάσει των ίδιων στοιχείων -πωλήσεις που αναλογούν στο 42% της αγοράς smartphones στην τεράστια αγορά της Κίνας-, αφήνοντας πολύ πίσω τις πωλήσεις της Apple, αλλά και των κινεζικών εταιρειών όπως οι Xiaomi, Vivo και Oppo. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη αυτή αύξηση στις πωλήσεις σημειώθηκε κι ενώ η εταιρεία λάνσαρε την καινούργια συσκευή Mate 30, απουσία του λειτουργικού Android, εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων στην κινεζική εταιρεία. 

Στο μεταξύ, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξετάζει τους τρόπους για να τεθεί σε ισχύ προεδρικό διάταγμα που θα απαγορεύει τη συμμετοχή της Huawei στην αλυσίδα προμηθειών των αμερικανικών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του υπουργείου.

Το νομοσχέδιο που ήταν προγραμματισμένο να εφαρμοσθεί στις αρχές Οκτωβρίου στο πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας στην αλυσίδα προμηθειών των τηλεπικοινωνιών, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί από την Ουάσιγκτον ώστε να σφίξει ο εμπορικός κλοιός γύρω από τη Huawei. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών