Σε δημοπρασία η έπαυλη του «Όσα παίρνει ο άνεμος»

Προς πώληση διατίθεται η έπαυλη Twelve Oaks, που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος», 80 χρόνια μετά τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία. Η εν λόγω έπαυλη θα διατεθεί προς πώληση, στο πλαίσιο δημοπρασίας στις 25 Ιουλίου, με τιμή εκκίνησης το 1 εκατομμύριο δολάρια.
 
Οι σημερινοί ιδιοκτήτες δαπάνησαν, το 2017, περί τα 2 εκατομμύρια δολάρια για να ανακαινίσουν το σπίτι. Βασιζόμενοι σε φωτογραφίες, διατήρησαν το πνεύμα της εποχής -πατώματα, πολυελαίους κα- αλλά ενσωμάτωσαν και νέες τεχνολογίες: ρύθμιση εξ αποστάσεως των καπνοδόχων (πέντε) και των τζακιών (12), σταθμοί φόρτισης Tesla και Copper Creek για αυτοκίνητα και αμαξίδια του γκολφ, σύστημα ενδοεπικοινωνίας (930 τετραγωνικά μέτρα είναι αυτά).
 
Η έπαυλη διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, 11 λουτρά, τραπεζαρία για 40 άτομα, τρία δωμάτια για πλύση, επίσημη αίθουσα υποδοχής, πισίνα με κιόσκι και πάνω από 12 χιλιάδες τετραγωνικά κήπους. Επιπλέον, μια σύντομη βόλτα μπορεί να φέρει τον ένοικο στην ιστορική πλατεία της πόλης Κόβινγκτον, γνωστής ως «το Χόλιγουντ του Νότου» (πάμπολλες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες έχουν γυριστεί εκεί. Μεταξύ των τελευταίων, οι «Remember the Titans» το 2000, «Sweet Home Alabama» το 2002 και «Selma» το 2014).   
 
Το σπίτι έχτισε το 1836 ο δικαστής Τζον Χάρις. Μετά τον αμερικανικό Εμφύλιο, κάποιος, ονόματι Ρόμπερτ Φράνκλιν Ράιτ, το αγόρασε για 1.000 δολάρια.   
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών